Avto
129 ogledov

Fiat zamenjal prijatelje, talento se sedaj druži tudi z nemci

Fiat talento Fiat
Fiat je pri svojem gospodarskem oziroma potniškem programu zamenjal zaveznike. Če je bil doslej povezan s koncernom PSA, pa bo odslej sodil v nemško-francoski tabor Opla in Renaulta. Prvi rezultat? Fiat talento.

Za zvenečim imenom se skriva Fiatova preobleka za tisto, kar že kar nekaj časa poznamo kot renault traffic in opel vivaro.

Fiat talento je torej za znamko nove vrste tič, kar želi poudariti tudi z imenom. Pri Fiatu navajajo, da ime izvira iz starodanega novca "talent", zato novinec izraža vrednost, dragocenost ...

Če pustimo marketinške prijeme ob strani, se od trafica in vivara na zunaj razlikuje po drugačni maski in dizajnu odbijača ter platiščih, medtem ko je vse ostalo verjetno predvsem stvar logotipa in najboljše cenovne ponudbe, ki jo bo odvisno od različice in opreme ponudil prodajalec. Kot preostala "tovariša" ga bodo izdelovali v Renaultovi francoski tovarni v Sndouvillu. Pričakovati gre pestro opremo motorjev, tudi v biturbo izpeljanki z okoli 105 kW.

Talento bo na voljo od druge polovice prihodnjega leta, trojici pa se bo nato pridružil še Nissan NV300.

PSA odslej le še s Toyoto

V prejšnji generaciji manjših kombijev je Fiat nastopal s svojim scudom, ki je nastal v sodelovanju s citroënom jumpyjem in peugeotom expertom. 

Da gre nekaj v povezavi med Fiatom in PSA svojo pot, je postalo dokončno jasno že ob nedavni predstavitvi naslednje generacije lahkih skoraj-enakih-kombijev, ko je Citroën najavil spacetourerja, Peugeot travellerja, Toyota pa proacea, medtem ko o Fiatovem modelu ni bilo ne duha ne sluha.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.