Avto
880 ogledov

Lexus UX se je tetoviral

lexus UX
1/14
Lexus
Lexus se je odločil za zanimivo potezo, saj je primerek križanca lexus UX prekril s tatuji.

Izdelavo tatujev na lexusu UX so zaupali londonski umetnici Claudii De Sabe, ki je znana tudi po ustvarjanju tatujev in ki je pri svojem delu izrazila tudi spoštovanje do tradicionalnih japonskih ročnih spretnosti in prefinjenih načinov izdelave zapletenih vzorcev. Avtomobil je namreč okrasila z podobo »kapa koi«, ki je pogosto motiv tradicionalne japonske umetnosti, kjer izraža srečo in vztrajnost.

lexus LF-30 electrified concept Prihaja letos Avto Na premieri prvega električnega Lexusa

lexus UX | Avtor: Lexus Lexus

Ker gre za avtomobil s trdo lakirani pločevino, umetnica seveda ni uporabila tetovirne igle, ampak je vzorec na površino sicer belega avtomobila vrezala s pomočjo posebne vrtalne naprave »dremel«. Najprej je s strojem s površina postrgala lak in vanjo vrezala vzorec, potem pa je s petimi litri barve poudarila podrobnosti. Končno je s pomočjo zlatih lističev poskrbela še za tridimenzionalni učinek risbe in vse skupaj prekrila s prozornim lakom.

Lexus UX Avto Drugačen odgovor na nemške premijske SUV modele

Pol leta dela

Umetnica, ki je svoj tatu tokrat namesto v kožo prvi vrezala na trdo površino, je povedala: »Ko tetoviraš človeka, moraš ves čas misliti na mišice, tetive in tkiva, ki so pod kožo. Pri avtomobilu pa sem morala biti pozorna predvsem na to, kako bo podoba, ki sem jo ustvarjala, vplivala na linije avtomobila in njegovo oblikovalsko zasnovo.«

lexus UX | Avtor: Lexus Lexus

Okrasitev avtomobila je trajala kar pol leta, vendar ne za samo izdelavo risbe, ampak tudi za načrtovanje izvedbe in pripravo idejnih skic. Ker je bilo vanj vloženega veliko dela, e težko podati tudi njegovo vrednost. Pri lexusu njegovo vrednost ocenjujejo na 135.000 evrov.

Lexus UX UX Avto Avto, ki najeda nemcem

De Sabe je projekt posvetila tudi mojstrom »takumi«, ki pri Lexusu skrbijo za izvedbo podrobnosti, s katerimi tehnološko izpopolnjenim avtomobilom dajo pridih ročne izdelave.

lexus UX | Avtor: Lexus Lexus

Lexus UX 300e Avto Predstavljen novi električar
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.