Avto
1 ogledov

Novi šefi dizajna za Citroën in Peugeot

Od leve Gilles Vidal, Jean-Pierre Ploué in Thierry Metroz (Foto: PSA) Žurnal24 main
Peugeot in Citroën sta z novim letom dobila nove šefe oblikovalcev, ki bodo skušali francoskima znamkama dodati nekaj več naboja za oči.

Glavni Peugeotov direktor dizajna bo odslej Gilles Vidal, medtem ko bo Thierry Metroz načeloval oblikovalcem pri Citroënu. Predvsem pri Peugeotu jih po mnenju strokovne javnosti čaka obilo dela, da znamki povrnejo oblikovalski sloves, ki ga je nekoč že imela. Na drugi strani je Citroën v zadnjih letih naredil nekaj zelo vpadljivih izdelkov, najnovejši je DS3, ki v Slovenijo prihaja čez nekaj mesecev.

37-letni Vidal je pri Peugeotu zaposlen od leta 1996, med njegovimi zadnjimi izdelki je mali mestni avtomobilček BB1, ki je bil kot koncept predstavljen lani v Frankfurtu. Da se je Peugeot resno lotil dela, priča tudi že predstavljeni koncept SR1, ki bo uradno debitiral marca v Ženevi in bo nekakšen oblikovalski zgled za vse sledeče "levčke".

46-letni Metroz je pri Citroënu zaposlen od lanskega poletja, prej je bil na čelu Renaultovega oddelka, odgovornega za zunanji videz.

Oba bosta imela nad seboj Jeana-Pierra Plouéja, ki je že doslej načeloval oblikovalcem znotraj koncerna PSA in mu gredo tudi zasluge za Citroënov oblikovalski preporod.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.