Avto
6187 ogledov

Novost: to je novi citroën C3 aircross

Citroën C3 aircross
1/6
Citroën
Citroën uvaja povsem drugačen pristop k malemu križancu. No, saj sploh ni več tako majhen, ima celo sedem sedežev, pa še v popolnoma električni različici bo na voljo.

Pri Citroënu so objavili prve fotografije novega modela C3 aircross, ki bo kmalu na voljo v Evropi. Po koreniti preobrazbi novi C3 aircross prehaja v novo dimenzijo in namerava okrepiti svoj položaj na trgu B-SUV modelov.

Postavljen je na enako novo cenovno zelo učinkovito platformo kot bratec C3, ki ga posnema tudi v drznih odsekanih zunanjih potezah in z novim logotipom. V primerjavi s predhodnikom je C3 aircross občutno zrasel, zdaj meri v dolžino kar 4,39 metra. V notranjosti se to kaže v precej povečani prostornosti, ki zdaj sprejme celo sedem sedežev, kar je edinstveno v tem segmentu. Sedeža se zložita v prtljažnik. 

Citroën C3 aircross | Avtor: Citroën Citroën

Hkrati pa bo druga generacija ostala kompaktna, praktična in okretna, obljubljajo pri proizvajalcu. Poleg motorja z notranjim zgorevanjem bo C3 Aircross na voljo tudi s 100-odstotno električnim pogonom in v hibridni izvedenki, ki je še posebej prilagojena njegovi obliki karoserije.

Notranjosti še ne poznamo, lahko pa si predstavljamo, da bo v precejšnji meri podobna tisti iz modela C3 vključno z novim pristopom pod vetrobransko steklo dvignjenih merilnikov.

Citroën C3 aircross | Avtor: Citroën Citroën

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:18 19.april 2024.

    Počasi le gredo v kombi smer