Avto
74 ogledov

Odločila je minuta

Borut Jaklič in Sara Brodnik sta si zelo želela zmage, a na zanju neznanem štaje
1/27
Žurnal24 main
Mariborska tekma Varčnega voznika je bila z naskokom najbolj zanimiva doslej. Krojilo jo je vreme, ni manjkalo bližnje srečanje s kupom snega, na koncu pa je med najboljšima odločila vsega minuta.

Borut Jaklič s sovoznico Saro Brodnik je zmagovalec tretjega kroga tekmovanja Varčen voznik, v katerem Žurnal skupaj z Oplom Slovenija išče najlažjo nogo med slovenskimi vozniki. Borutova opel corsa ecoflex se je za nekaj več kot 81 kilometrov dolgo progo zadovoljila s povprečno porabo 3,8 litra.

Glede na traso in vremenske razmere sem pričakoval večja odstopanja, a so bili tekmovalci vseeno zelo pridni glede porabe.
Tilen Holynski, inštruktor varčne vožnje

Enako porabo sta sicer imela tudi drugouvrščeni par, Ivan in Tadej Horvat, a je na koncu odločila minuta in šest sekund, kolikor je prvi par porabil manj za celotno pot. Največja poraba med petimi pari je bila sicer 4,3 litra na 100 kilometrov.

Že tako nič kaj lahko traso, katere najtežji oreh je bil vzpon na 1250 metrov visoki gorski cilj na Arehu, je dodobra začinilo mokro in hladno vreme. Zadnji del vzpona je namreč potekal v povsem zimskih razmerah, kjer so še posebej prišle do izraza veščine v vožnji po snegu. Eden od tekmovalcev je malo pretiraval, zato je hitro sledila kazen v bližnjem kupu snega, na srečo brez hujših posledic za avtomobil.

Tekmovalce je nato pot vodila znova v dolino po regionalni cesti proti Slovenski Bistrici in nato nazaj proti cilju v Mariboru, vmes pa so morali pokazati obilo znanja v navigiranju skozi vasi v bližini štajerske prestolnice.

Mesto      Voznik in sovoznik    Čas  Poraba  
  1. Borut Jaklič in Sara Brodnik 1:44:20    3,8  
  2. Ivan Horvat in Tadej Horvat 1:45:26    3,8  
  3. Tomas Jakič in Goran Grabar 2:02:06    4,0  
  4. Dejan Grahovac in Lidija Grahovac 1:37:30    4,1  
  5. Eduard Kodermac in Nensi Kodermac 1:57:20    4,3  

S tekmovalci je bil inštruktor Tilen Holynski iz Akademije dobre vožnje zadovoljen, saj je pred tekmo zaradi težavnosti pričakoval večje razlike med njimi. Kot je povedal, sta predvsem dva para pred tekmo pokazala veliko zanimanja za nasvete o nižanju porabe in prav ta dva para sta bila na koncu najboljša.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Posebnost tokratne tekme, ki jo je gostil Oplov zastopnik Avtohiša Kolmanič & Co. je bila tudi mednarodna udeležba, saj je eden izmed tekmovalcev prihajal s Hrvaške, kar dokazuje zelo široko odmevnost naše akcije.

INTERVJU Z ZMAGOVALCEM IN VEČ O TEKMI SI PREBERITE V PRIHODNJIH DNEH

Naslednja tekma se bo tretjo soboto v marcu odvijala po cestah v okolici Kranja. Prijave za žreb bomo zbirali od začetka marca. Sledila bo še tekma v Novem mestu, nato pa se bodo maja zmagovalci posameznih etap pomerili na finalni tekmi v Ljubljani. Najmanj "žejen" se bo domov odpeljal s prvo nagrado, opel corso ecoflex, ostali finalisti pa se bodo lažje znašli na cesti z GPS navigacijo Garmin nüvi 1250.

AKCIJO SO OMOGOČILI:

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

 

 

SPONZORJA AKCIJE:

sponzor, var%C4%8Den voznik, garmin, nokian | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.