Avto
1056 ogledov

Ojej, Ukrajinci se že tresejo, Kadirov jim pošilja cybertrucka!

Cybertruck
1/4
Profimedia
Zloglasni čečenski vodja Kadirov v Ukrajino pošilja specialno orožje - cybertrucka s strojnico.

Vodja ruske regije Čečenija Ramzan Kadirov je v soboto objavil video, na katerem se vozi s Teslinim modelom cybertruck. 

Na videz ne ravno neobičajna izbira za ekstravagantnega Kadirova, a tokrat je šel še korak dlje. Cybertruck je imel namreč na vrhu nameščen nekaj, kar je bilo podobno mitraljezu.

Kadirov se je na videu bahal, da bo vozilo poslal na območje konflikta v Ukrajini. Zakaj bi bil Teslin poltovornjak z mitraljezom tam bolj uspešen od namenskih vojaških vozil, ni pojasnil. Niti tega ne, kako bo na fronti polnil baterijo, ko se izprazni.

Kadirov, znan po svojih nenavadnih propagandnih podvigih, je po poročanju Reutersa na aplikaciji Telegram izrekel pohvale tako vozilu kot glavnemu izvršnemu direktorju podjetja Tesla Motors, Elonu Musku. Slednjega je označil za "največjega genija sodobnega časa" in ga povabil v Čečenijo.

"Čakamo na vaše prihodnje izdelke, ki nam bodo pomagali dokončati posebno vojaško operacijo," je zapisal Kadirov, pri čemer je uporabil uradni izraz, s katerim Rusija opisuje svojo vojno v Ukrajini.

Muska obtožujejo menjavo strani

Tesla na to ni takoj podala komentarja. Musk je sicer ob začetku ruske invazije precej pripomogel k obrambi Ukrajine tako, da je dovolil za ukrajinske potrebe uporabljati sistem interneta in komunikacij Starlink, kar je bilo ključnega pomena za uspešne ukrajinske napade z droni na presenečeno rusko armado. Kasneje pa so se odnosi med Muskom in Kijevim ohladili, mnogi so ga obtožili, da se je odkrito postavil na stran Rusije. 

Cybertruck | Avtor: Profimedia Profimedia

Z izjavami, da Rusija ne more izgubiti vojne in da se mora Ukrajina zato čim prej odpovedati delu ozemlja ter skleniti mir, je razbesnel Ukrajince in si pridobil veliko nasprotnikov. Podprl je tudi republikansko blokado nadaljnjemu pošiljanju pomoči Ukrajini v ameriškem Kongresu. Ukrajinska stran je kasneje trdila, da Starlink zdaj uporabljajo tudi Rusi, čeprav je Musk zanikal uradno prodajo te tehnologije ruski vojski. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar luckyss1
    luckyss1 10:02 19.avgust 2024.

    "Z izjavami, da Rusija ne more izgubiti vojne in da se mora Ukrajina zato čim prej odpovedati delu ozemlja ter skleniti mir, je razbesnel Ukrajince".....Pravzaprav je razbesnel zgolj kijevaki režim...Sicer pa je Musk na strani razuma že od nekdaj..

  • Avatar torolino
    torolino 09:48 19.avgust 2024.

    Pa še lukija zraven😅

  • Jernej65 09:47 19.avgust 2024.

    To pa je napredek za Kadirova. Ni pa napisal, kdo mu bo vozil elektrarno s polnilnico po fronti. Zanimivo bi ga bilo videti v akciji, ko mu bo zmanjkalo elektrike. Bolj imam občutek, da bo s tem strašil svoje borce, ...prikaži več kot pa nasprotnike.