Avto
15 ogledov

Osem najbolj zanimivih avtov salona v Detroitu

Buick avista
1/19
Buick
Salon v Detroitu je daleč od svoje nekdanje slave, vseeno pa je ponudil kar nekaj zelo zanimivih premier, od katerih se jih lahko nekaj odkrito veselimo tudi v Evropi.

Prvi veliki salon v letu, ki ga tradicionalno gosti ameriška prestolnica avtomobilizma, so letos na vsak način zaznamovale limuzine. Nova generacija mercedes-benza E pomeni velik preskok naprej v razredu. Tu je volvo S90, ki želi kot naslednik prodajno neprepričljivega S80 švedsko znamko učvrstiti kot eno glavnih nemških alternativ. Na najboljši možni način je oživljen model continental, svoj piskrček so pristavili pri Hyundaiju, opa, Genesisu.

Salon v Detroitu je sicer letos izpustilo kar nekaj priznanih avtomobilskih imen, tako da je skupno število premier "le" okoli 40. Tradicionalno so močno prisotne domače ameriške znamke, pa Japonci in Korejci in vse poglavitne evropske. Pri tem je bil velike pozornosti deležen Volkswagen in prvi obisk novega šefa Matthiasa Müllerja po izbruhu afere Dieselgate.

Ukazovanje s kretnjami, napredni pogoni in avtonomna vožnja so rdeča nit pogovorov in napovedi, avtomobili vseh razredov se vse bolj spreminjajo v prostor uživanja, konji pod pokrovom pa zanimajo vse manj ljudi.

V zgornji galeriji izbor nekaj najbolj zanimivih avtov letošnjega Detroita.

Ostale novice iz Detroita:

Audi h-tron

Lexus LC 500

Takšen bo prenovljeni ford mondeo

Tiguan z elektriko na teren

Audi A4 allroad rine na blato

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.