Avto
23 ogledov

Petvratni RS3 končno dohitel prenovo

Audi RS3
1/10
Audi
Audi RS3 sportback ima nov izgled mišic, te so po zaslugi dodatne moči tudi bolj sposobne.

Skoraj leto dni po prenovi za modela audi A3 in S3 in več mesecev za limuzinskim RS3 je gubice zategnil še drugi divjak v družini, model RS3 sportback. 

Obraz je pridobil nekaj logičnih potez z bolj zašiljenimi svetili, drugačnim LED podpisom in še bolj poudarjenimi odprtinami za hlajenje motornega srca.

Morda še pomembnejše pa so spremembe pri petvaljnem 2,5-litrskem motorju, saj je kombilimuzina povečala moč na 294 kW (400 KM), kar je 33 KM več od dosedanjega motorja. Hkrati je novi agregat kar 26 kilogramov lažji zaradi izdatne rabe aluminija. Pri Audiju pravijo, da gre za najbolj zmogljiv petvaljnik na svetu. 

V širokem območju med 1.750 in 5.850 vrtljaji je na razpolago polni navor (480 Nm), avto pospeši do 100 km/h že po 4,1 sekunde. Pri Audiju so se domislili še enega vabljivega podatka in sicer so povišali končno hitrost z 250 na 280 km/h.

Audi RS3 | Avtor: Audi Audi
Avto ima sedemstopenjski S-tronic dvosklopčni menjalnik in štirikolesni quattro pogon, velikanske zavorne kolute z opcijo keramičnih zavor, športne dodatke v notranjosti, pa tudi številne asistenčne sisteme, denimo cross traffic assist kot pomočnika pri speljevanju s parkirišč.

RS3 sportback bo v Nemčiji stal od 54.600 evrov, ker je 1.300 evrov manj od limuzine.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.