Avto
24 ogledov

Pozor, pijanci na cesti!

Oblasti so se odločile nekaj storiti glede vedno večjega števila nesreč, v kater Žurnal24 main
Ni šala. Romunske oblasti so zaradi katastrofalne prometne varnosti postavile 20 znakov, ki voznike opozarjajo na pijane pešce na cesti.

Na znakih je upodobljen človek na kolenih s steklenico v rokah, zraven pa pripis "pozor – pijanci". Župan mesta Pecica Petru Antal je pojasnil, da se skozi obmejni kraj s 13 tisoč prebivalci, ki leži 20 kilometrov stran od madžarske meje, vsak dan valijo številni avtomobili. "Poleg tega pa imamo zelo živahno nočno življenje, kar predstavlja veliko nevarnost. Voznike moramo opozoriti na pešce, ki niso sposobni paziti nase," je dodal.

V zadnjem času so namreč imeli veliko nesreč, ki so jih povzročili pijani pešci, nekaj med njimi se je končalo tudi tragično. Znaki pa nikakor ne pomenijo, da so vsi v mestu pijanci, na prve kritike odgovarja župan, ki je idejo dobil v nekem neimenovanem nemškem mestu, poroča Daily Telegraph. Prebivalci nimajo nič proti znakom, zdijo se jim celo zelo zabavni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.