Avto
20 ogledov

Pripni svoje življenje!

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Tudi letos bo ministrstvo za promet (MP) izvedlo preventivno akcijo Pripni svoje življenje, s katero želi voznike v prometu spodbuditi, da bi se bolj vestno pripenjali z varnostnim pasom.

Vesna Marinko z MP opozarja, da se marsikatera prometna nesreča konča tragično samo zato, ker se voznik oziroma potniki v vozilu niso pripeli z varnostnim pasom. Neuporaba pasu naj bi samo lani povzročila smrt 52 udeležencev prometnih nesreč. Zato bo od 17. marca do 4. aprila potekala akcija Pripni svoje življenje, s katero naj bi dvignili prometno kulturo.

Predstavnica Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mateja Markelj je dejala, da bo v sklopu krovne akcije potekala tudi akcija Pasavček, s katero želijo propagirati pravilno uporabo otroških sedežev in varnostnih pasov. Tako bodo vsakega otroka, ki bo v vozilu pripet po pravilih, nagradili s figurico pasavčka.

Anton Hribar z generalne policijske uprave pa je še pristavil, da bo policija med akcijo še bolj poglobljeno ozaveščala državljane o pravilni uporabi varnostnega pasu, in sicer tako na preventivni kot tudi represivni ravni. Poostrili bodo nadzor v prometu in vzeli pod drobnogled uporabo varnostnega pasu, poleg tega bodo izvajali tudi izobraževalne akcije v vzgojno-izobraževalnih ustanovah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.