Avto
3510 ogledov

Šefi jim želijo vzeti tovarno, zato so delavci ukradli ključe avtov

Audi tovarna Profimedia
Delavci v Audijevi bruseljski tovarni so ukradli okoli 200 avtomobilskih ključev, s čimer od vodstva zahtevajo pojasnila o prihodnosti tovarne.

"Nobeno vozilo ne bo zapustilo tovarne, dokler ne dobimo odgovorov," enega od delavcev povzema nemška tiskovna agencija dpa. V tovarni je zaposlenih 3000 ljudi.

Delavci so ključe ukradli v nedeljo, vodstvo tovarne pa, kot so zapisali, tovrstno izsiljevanje zavrača, poroča STA.

Če zaposleni ključev ne vrnejo, bodo vložili kazenske ovadbe, odgovorne za krajo pa nameravajo  identificirati s pomočjo nadzornih kamer.

Vodstvo je sporočilo, da do ureditve razmer proizvodnja stoji. Tovarna sicer po zaključku avgustovskega kolektivnega dopusta ni začela s polno proizvodnjo, na delo se je vrnilo le del zaposlenih.

Danes pred vhodom v tovarno poteka protest delavcev, ki zažigajo avtomobilske pnevmatike in zahtevajo dialog z vodstvom. Po poročanju Brussels Times imajo za protest dovoljenje lokalne policije in podporo župana. 

Audi tovarna | Avtor: Profimedia Profimedia

Črni obeti

Iz Audija so julija sporočili, da zaradi slabega povpraševanja po njihovem električnem modelu Q8 e-tron, ki ga proizvajajo v belgijski tovarni, ne morejo izključiti njenega zaprtja.

Strahove okoli 3000 zaposlenih je v torek okrepilo še sporočilo Audijeve krovne družbe Volkswagen, da v bruseljski tovarni v prihodnjih nekaj letih ne bodo proizvajali nobenega drugega modela.

Kot kaže, je edina možnost za rešitev tovarne njena prodaja. V nasprotnem bi že oktobra lahko pristalo na cesti 1.500 ljudi, še 1.100 pa naslednje leto. 

Zaposleni so se v minulih dneh odzvali z več stavkami, sindikat pa največjo načrtuje 16. septembra.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • atamama 12:49 09.september 2024.

    Malo pozno in napačne ljudi pljuvajo. Zeleni prehod in sankcije, to je njihov izvirni problem. Lahko še tako kljubujejo lastnikom, rezultata ne bo. Kaj meni pomeni EV, ki ga kitajec kupi za 16 jurjev ali manj, jaz pa moram odšteti ...prikaži več 30+ jurjev po subvenciji? Najprej subvencija, revež daje bogatašu, v vsakem primeru pa evropski državljan kitajcu. Pa se dajmo pajdašiti z napačnimi konji. Kaj bomo pa storili ko bodo EU krediti začeli prihajat? Jedli travo?

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 12:49 09.september 2024.

    Pravilno,sedaj pa še kamen v robec pa na gobec!!!