Avto
5 ogledov

SR1 bo levom kazal pot

(Foto: Peugeot)
1/24
Žurnal24 main
Peugeot bo na Ženevskem salonu pokazal koncept SR1, po katerem se bo oblikovno zgledovala naslednja generacija francoskih levov. Ob tej priložnosti bo debitiral tudi spremenjeni logo.

Dvovratni roadster je na vsak način markanten oblikovni dosežek z dolgim sprednjim koncem in kratkim potniškim delom. Detajlov je veliko tako navzven kot navznoter, kjer se klasična lesena in usnjena oprava meša z modernimi dodatki kromirane in nikljane kovine. Za prednjima sedežema se nahaja še tretji sedež za morebitnega drugega sopotnika.

Naprednost se ne končna pri obliki, temveč je je polno tudi pod pokrovom. Je 1,6-litrski THP bencinar s 160 kW (218 KM), ki poganja sprednji par koles. Z njim je povezan elektromotor, ki s 95 kilovati poganja zadnji kolesi, tako da ima motor skupno 255 kW in 4x4 pogon. Tovarna obljublja porabo 4,9 litra na 100 km in izpust CO2 119 g/km.

Na motorni maski se blešči nov logo, ki naj bo poslej krasil vse prihodnje modele iz Peugeota.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.