Šport > Nogomet
13 ogledov

Stuttgart rešil Lyon

Raphael Schaefer in Matthieu Delpierre (VfB Stuttgart) ter DaMarcus Beasley (Ran Žurnal24 main
V predzadnjem kolu skupinskega dela Lige prvakov so napredovanje med 16 najboljših potrdili Inter, Barcelona in Roma. Sevilla je premagala Arsenal in ga na lestvici prehitela.
 

Skupina E

Stuttgart : Rangers 3:2
Lyon : Barcelona 2:2

Nogometaši Barcelone so si kolo pred koncem tekmovanja v skupinah zagotovili napredovanje v drugi krog. Kljub prvima prejetima zadetkoma so remizirali z Lyonom , ki se mora zahvaliti Stuttgartu za to, da je še vi igri za napredovanje. Nemški prvaki so namreč že dolgo brez možnosti za napredovanje, vendar so stisnili zobe in doma premagali Rangers . Škoti so sicer dvakrat vodili, a pet minut pred koncem klonili, ko je za gostitelje zadel Romun Ciprian Marica.

Cristiano Ronaldo in Anderson (Manchester United). © Reuters

 
 

Skupina F

Dinamo K. : Roma 1:3
Manchester U. : Sporting 1:1

Sporting je svoje mesto v Ligi prvakov reševal na enem najmanj primernih prizorišč. Portugalci so se sicer dobro upirali kombinirani postavi Manchester Uniteda , vendar niso prišli do točke. Ob polčasu so sicer vodili z zadetkom Abela, izenačenje je rdečim vragom v drugem delu prinesel Carlos Tevez, zmago pa s prostega strela Cristiano Ronaldo. Roma je v Kijevu zlahka opravila z Dinamom in se pridružila angleškim prvakom v drugem krogu.


Veselje igralcev Interja ob zadetku Zlatana Ibrahimovića. © Reuters

 
 

Skupina G

CSKA M. : PSV 0:1
Inter : Fenerbahče 3:0

PSV iz Eindhovna je ohranil upanje za napredovanje v osmino finala. Nizozemski prvaki so na gostovanju v Moskvi premagali že odpisani CSKA in se približali Fenerbahčeju , ki je izgubil proti Interju . Edini zadetek za PSV je v mrzli ruski prestolnici dosegel perujski reprezentant Jefferson Farfan ob koncu prvega dela. PSV si bo moral kožo v zadnjem kolu reševati doma proti Interju. Italijanski prvaki so za slovo od stadiona Giuseppe Meazza z zadetkoma Julia Cruza, Zlatana Ibrahimovića in mladega Jimeneza odpravili Fenerbahče in potrdili udeležbo v osmini finala.

Kolo Toure (Arsenal) in Freddy Kanoute (Sevilla). © Reuters

 
 

Skupina H

Sevilla : Arsenal 2:1
Steaua : Slavia P. 1:1

Sevilla in Arsenal sta že pred tem kolom potrdila svoje sodelovanje v osmini finala, zato je bil njun dvoboj pravzaprav finale skupine. Arsene Wenger je enajsterico topničarjev dobro premešal, kar je izkoristila Sevilla in vodstvo Arsenala (zadel je Eduardo) izničila z zadetki Seydoua Keite, Luisa Fabiana in Fredericka Kanouteja (11-m) ter prevzela prvo mesto na lestvici skupine. V zahodnem dvoboju sta si točki v Bukarešti razdelili Steaua in praška Slavija .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.