Slovenija
17 ogledov

T-2 ne bo prodan Telemachu

Britanci ne bodo mogli več brezskrbno deskati po internetu, saj bo država shranj Žurnal24 main
Mariborska nadškofija se o prodaji deleža v telekomunikacijskem podjetju T-2 ne pogovarja z družbo Telemach oziroma njegovim lastnikom Liberty Global.

Kot so sporočili iz nadškofije, se z vodstvom te družbe niso pogovarjali, poleg tega pa ne razmišljajo o prodaji svojega deleža slovenskim konkurentom. Kot je znano, je komercialna televizija Pop TV v ponedeljek poročala, da se za nakup T-2 zanima Telemach oziroma Liberty Global.

Mariborska nadškofija in metropolija je namreč konec decembra sklenila, da se bo umaknila iz lastništva v T-2, ker T-2 iz svoje ponudbe ni umaknil pornografskih vsebin. Nadškofija je lastnica T-2 prek svoje družbe Gospodarstvo Rast, ki je 42-odstotni lastnik T-2. Večinski, 51-odstotni lastnik T-2 je sicer holding Zvon Ena, katerega lastnik pa je družba Gospodarstvo Rast. Preostalih sedem odstotkov delnic T-2 je v lasti drugih fizičnih oseb.

Tiskovni predstavnik Telemacha Peter Perčič je sicer pred tem za zurnal24.si potrdil, da z Mariborsko nadškofijo potekajo pogovori za nakup 93-odstotnega deleža družbe T2.  "Družbo UPC Telemach dejansko zanimajo pogoji za morebiten nakup celotnega deleža v T2," je dejal Perčič, ki pa je ob tem potrdil, da obstaja neskladje med vrednostjo podjetja med T2 in Telemachom. "V javnosti so resda zaokrožili podatki o presenetljivo (nerealno) visokih zneskih domnevnih pričakovanj prodajalcev, vendar je pred prodajo kakršnihkoli natančnejših ocen o vrednosti deleža treba podrobneje pregledati finančne izkaze in poslovanje družbe T2," še pravi Perčič. Mariborska nadškofija naj bi namreč T2 ocenjevala na od 350 do 400 milijonov evrov, Liberty Global pa na od 100 do 150 milijonov evrov.  


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.