Magazin
42 ogledov

Kako pozabiti moževo varanje?

Žurnal24 main
Zdravo! Pred pol leta sem izvedela, da me mož vara. To je bil zame hud udarec, tako kot za vsako žensko. Ne morem mu več zaupati.
Vprašanje

Zdravo! Pred pol leta sem izvedela, da me mož vara. Hud udarec je bil to za mene, tako kot za vsako žensko. Ne morem mu zaupati, ves čas ga kontroliram, nenapovedano grem k njemu v službo, berem njegova sporočila ... Hočem se znebiti tega, ampak ne morem. Najbolj škodim sama sebi, ker neprestano mislim na to, kaj mi je naredil. Prosim, pomagajte mi, da se znebim tega občutka. Kaj naj naredim, kako naj pozabim?

Maja

Odgovor

 

Vprašanja za dr. Ireno Rahne Otorepec pošljite na: svetovanje@zurnal24.si

Draga Maja! Poskušam razumeti, kaj se dogaja. Ničesar nisi zaupala o tem, ali ti je mož priznal nezvestobo in ali sta se pogovorila o tem, kaj ob razkritju doživljaš ti. Prizadeta si, jezna, razočarana in dvomiš o tem, ali ti je mož trenutno zvest. Vtis imam, da bosta ne glede na njegovo varanje ostala skupaj. Tvoje nenehno nadziranje moža, bodisi po vedenju ali v mislih, ni produktivno in ne rešuje ničesar, ampak samo povečuje tvojo stisko. Če oba želita reševati zakonsko krizo, bo to od obeh zahtevalo kar nekaj truda, predvsem pa iskrenosti in zavzetosti. Ker ne vem, kako kvaliteten je bil partnerski odnos do te krize, težko napovem izhod. Z možem se poskušaj odkrito pogovoriti o vajini prihodnosti. Še se oglasi!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.