Šport
15 ogledov

Vrnili so mu denar

Nikolaja Davidenka so neupravičeno obtožili, da je namenoma izgubil dvoboj proti Žurnal24 main
Ruski tenisač Nikolaj Davidenko je po pritožbi dobil nazaj dva tisoč dolarjev, ki jih je moral plačati, ker naj bi namenoma izgubil eno izmed tekem.

Ruski tenisač Nikolaj Davidenko se je pritožil, ker je moral pred dobrim mesecem plačati kazen, potem ko je izgubil proti precej slabše postavljenemu Hrvatu Marinu Ciliću. Na turnirju ATP, ki je potekal v Sankt Peterburgu, so mu zato izrekli kazen v višini dva tisoč dolarjev.

Zdaj bodo morali organizatorji ta denar Davidenku vrniti. "Potem ko smo podrobno pregledali in analizirali posnetek tekme, smo se strinjali, da je bila kazen neupravičena," je povedal Gayle Bradshaw, ki je pri ATP zadolžen za reševanje podobnih primerov.

Davidenko, ki trenutno igra na mastersu v Šanghaju, je bil pred kratkim že v središču pozornosti, saj naj bi bil vpleten v afero s stavami. Takrat so mu očitali, da je pod pritiskom ruske mafije namenoma izgubil nekatere dvoboje z igralci, ki so, sodeč po lestvici ATP, precej slabši od njega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.