Šport
2 ogledov

Mayweather obdržal šampionski pas

Floyd Mayweather Jr. je proti Rickyju Hattonu ubranil šampionski pas. Žurnal24 main
Ameriški boksar Floyd Mayweather Jr. je v Las Vegasu v deseti rundi po sodnikovi prekinitvi premagal Angleža Rickyja Hattona. S tem je obdržal šampionski pas verzije WBC v velterski kategoriji.

Ameriški boksar Floyd Mayweather Jr. je v Las Vegasu obdržal šampionski pas verzije WBC v velterski kategoriji, potem ko je v deseti rundi po sodnikovi prekinitvi premagal Angleža Rickyja Hattona. S tem je Mayweather svoj izkupiček zmag povečal na 39, ob tem pa je še brez poraza. "Še preden sem stopil v ring sem vedel, da bo to težek dvoboj in da me bo nasprotnik skušal pretepsti. Vzel sem si čas. Boril sem se v sredini in na robu ringa, pravi šampion se zna soočiti z vsakim položajem," je po dvoboju dejal Mayweather, ki je Hattona med drugim z knock-outom spravil na tla. Za Hattona je bil to 43 zmagah prvi poraz. "Nedvomno sem tokrat naletel na najbolj zahtevnega nasprotnika, s katerim sem se pomeril. Ustavljal sem ga z udarci v telo, a vedno je našel pot do mene," je o tekmecu dejal Mayweather, ki je bil po dvoboju poln hvale na nasprotnikov račun: "Ricky Hatton je res dober borec. Kapo dol pred njim!"


Floyd Mayweather Jr. © Action Images

 
Nasprotnika je pohvalil tudi izzivalec Hatton. "Nisem se povsem držal načrta, ki sem si ga zastavil pred borbo. Ni najmočnejši predstavnik velterske kategorije, s katerim sem se boril, a bil je zelo močan. Mislim, da niso odločili njegovi močni udarci, je bil pa dejansko bolj premeten, kot pa sem si mislil," pa je po borbi, ki si jo je ogledalo nekaj hollywoodskih zvezdnikov, med njimi je bil tudi nogometaš David Beckham , dejal Hatton, ki je sicer prevladoval v prvih dveh rundah, nato pa je pobudo prevzel Američan. "Oba sva se prijemala in zatikala. Floyd je pri tem uporabljal tudi nadlaket, ampak tega mu ne zameril. Tudi sam bi storil to," je potek boja opisoval Hatton. "Navsezadnje to ni tekmovanje v žgečkanju," je še dodal Anglež, ki bo še ostal v ringu, Mayweather, ki je že prej razmišljal o športni upokojitvi, pa si bo najprej privoščil počitnice z družino, potem pa bo razmislil o nadaljevanju kariere. "Če sem iskren, trenutno sem nekoliko naveličan boksanja," je priznal šampion velterske kategorije.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.