Šport
13 ogledov

Rokometaši zasluženo prek Norveške

Aleš Pajovič je že na Rogli, Vid Kavtičnik pa bo zaradi derbija zamudil. © Actio Žurnal24 main
Slovenski rokometaši so v drugi tekmi drugega dela EP s 33:29 zasluženo premagali Norvežane. Gostitelji so morali tako prvič na tem prvenstu priznati premoč nasprotnikom.

Slovenci so že takoj na začetku srečanja drugega kola  dokazali, da so se dobro pripravili na ogorčen boj z Norvežani in za vstopnico za OI. Povedli so Norvežani, prvi gol za Slovence pa je dal David Špiler, ki je izenačil na 1:1. Slovenci so tudi nadaljevali dobro, saj so po zaslugi Vida Kavtičnika celo povedli s 3:2. Norvežani vseeno niso popuščali, dali dva gola zapored in povedli. Pri izidu 5:4 je trener Norvežanov Gunnar Pettersen že zahteval minuto odmora, po kateri pa se njegovi varovanci vseeno niso zbrali.

Slovenija zasluženo prek Norveške © Sportnet

 
Naši so zadeli dvakrat zapored, prav drugi gol Kavtičnika je Slovenijo popeljal do najvšjega vodstva v prvem polčasu s 7:4. Vendar zadovoljsto ni trajalo dolgo. Norvežani so pritisnili, na krlih izjemno razpoloženega vratarja Franka Lokeja naredili delni izid 4:0 in tako povedli z 8:7. Kako pomembna je tekma je dokazal tudi Miro Požun , ki je brez odlašanja vzel minuto odmora. Potem je sledilo precej bolj izenačeno srečanje in reprezentanci sta se vse do konca izmenjevali v vodstvu. Slovenci pa so na odmor odšli z enim golom prednosti.

Drugi polčas se je začel po željah naših igralcev, saj so naši po seriji zadetkov povedli s 17:14, vendar se je kasneje spet skoraj ponovil prvi polčas. Sledila je izključitev Miladina Kozline , kar so gostitelji znali dobro izkoristiti. Približali so se na 17:16 in kasneje na 18:17. Potem pa so naši stopili na plin in spet povečali prednost. Povedli so z 21:18 in kljub nekaterim zapravljenim priložnostim uspeli vodstvo še povečati. Kmalu so vodstvo povišali na šest golov, in ko je na semaforju pisalo 26:20, je Pettersen zahteval minuto odmora.


Varovanci norveškega trenerja so se morali sprijazniti s porazom proti Sloveniji. © Action Images

 

Slovenci so po odmoru prednost šepovečali na 31:24. Vendar tekme še zdaleč ni bilo konec. Gostitelji se niso predali in dosegli tri gole zapored. To je Požuna prisililo, da je pet minut pred koncem vzel minuto odmora. Kljub naletu pa gostiteljem ni več uspelo obrniti tekme v svojo korist. Pri izidu 31:28 je odločilni, 32. zadetek s sedmih metrov dosegel Špiler, kar je pomenilo, da je bila norveška ladja dokončno potopljena. Končni izid je bil 33:29 in naši so se tako lahko veselili druge zaporedne zmage. S tem pa so ohranili tudi upanje za uvrstitev na olimpijske igre.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.