Slovenija
31 ogledov

Baza člankov o nasilju v komunizmu

V bazi člankov so zbrani prispevki o komunističnem nasilju v Sloveniji, ki so bi Žurnal24 main
Ministrstvo za pravosodje je na spletni strani objavilo bazo člankov o komunističnem nasilju v Sloveniji ter bazo tajnih uradnih listov SFRJ in SRS.

V prvi bazi so zbrani prispevki o komunističnem nasilju v Sloveniji, ki so bili objavljeni v slovenskih tiskanih medijih. Baza še nastaja, saj članke dnevno dodajajo, je zapisano na spletni strani. Za vsak članek v bazi člankov o komunističnem nasilju v Sloveniji so navedene tudi informacije o avtorju, mediju, v katerem je bil članek objavljen, in datumu objave. V drugi bazi pa so zbrane vse v RS dostopne številke zveznih in republiških tajnih uradnih listov ter pomembnejša takratna zakonodaja, ki je urejala izdajanje tajnih uradnih listov, in s tematiko povezana članka.

 

Baza člankov in tajnih uradnih listov

Podatke o tej bazi je objavil sektor za popravo krivic in za narodno spravo, saj želijo na ministrstvu s tem omogočiti dostop vsakega posameznika do v takratnem času obsežnega dela pravnega urejanja oziroma vzporednega pravnega sistema. Na spletni strani so objavili tudi del zakonodaje, ki je urejala področje izdajanja tajnih uradnih listov, in članka ministra za pravosodje Lovra Šturma o fenomenu tajne zakonodaje SFRJ in kršitvi človekovih pravic v novejši slovenski zgodovini.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.