Magazin
20 ogledov

Pikantni kotleti

Pikantna tajska kuhinja za turobne deževne dni. Žurnal24 main
Ste v teh turobnih dneh za malce tajske kuhinje? S pomočjo drugačnih začimb lahko pripravite iz navadnega kotleta res nekaj posebnega…

Za 4 osebe boste potrebovali:

  • 4 svinjske kotlete,
  • 2 cm sveže korenike ingverja,
  • 2 stroka česna,
  • 1 rdečo čili papriko,
  • 3 žlice paradižnikove mezge,
  • žlico dijonske gorčice,
  • 5 žlic sojine omake,
  • 3 žlice vinskega kisa,
  • 3 žlice sončničnega olja.

Priprava
Ingver in česen olupite, ju na drobno narežite in pretlačite skozi stiskalnik za česen. Čili papriko vzdolžno prerežite in odstranite semena. Operite jo in jo osušite ter na drobno narežite.

Ingver, česen, čili papriko, paradižnikovo mezgo, gorčico, sojino omako in kis temeljito premešajte.

Kotlete obrišite in jih na obeh strani premažite z začimbno pasto. Zložite jih enega na drugega in jih zavite v folijo pustite v hladilniku okoli dve uri, da se marinirajo.

Kotlete vzemite iz hladilnika in s pomočjo noža odstranite pasto, v kateri so se marinirali. Na veliki ponvi segrejte olje in kotlete z obeh strani pecite pri srednji temperaturi med 6 in 8 minut. Pečeni so takrat, ko iz njih po vbodu izteče le bela tekočina. Pikantno omako lahko pripravite iz soka mesa in ostanka paste za mariniranje, ki ju malo prekuhajte.

Zraven kotletov ponudite riž ali pire krompir in solato.

Dober tek!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.