Magazin > Film & Glasba & TV
6 ogledov

Velvet Revolver ne smejo na Japonsko

Velvet Revolver so jezni na Japonce in napovedujejo pritožbo. Žurnal24 main
Rockerji Velvet Revolver so morali odpovedati koncerte na Japonskem, ker jim japonske oblasti ne dovolijo vstopa v državo.

Japonci so zasedbi, v kateri igrajo trije nekdanji člani Guns N' Roses – Slash, Duff McKagan in Matt Sorum – ter Scott Weiland, nekdanji frontman skupine Stone Temple Pilots (zbrali so se leta 2002), zavrnili vize za vstop v deželo, ker so imeli člani zasedbe v preteklosti že večkrat težave z zakonom. Med drugim so se Japonci "spomnili", da so bili nekateri "revolveraši" že aretirani. Na svoji spletni strani so Velvet Revolver zapisali: "Radi bi se opravičili vsem svojim oboževalcem na Japonskem, ker ne bomo mogli odigrati najavljenih koncertov. Ne razumemo, zakaj nam oblasti ne dajo vizumov. Leta 2005 smo jih dobili. Ljubimo Japonsko in se vseeno že veselimo naslednjega obiska." Tiskovni predstavnik japonskega imigracijskega urada je dogajanje pospremil z besedami, da "ne more komentirati posameznih primerov".

Velvet Revolver, ki trenutno predstavljajo album Libertad, se bodo zaradi prepovedi prihoda (koncerti bi morali biti konec novembra) na Japonsko pritožili. A proces bo verjetno trajal več mesecev. Glasbeniki sicer ne bodo dolgo "prisilno počivali", saj  četrtega decembra začnejo s koncertno turnejo po Avstraliji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.