Slovenija
22 ogledov

Vlada še ni odločala o ceni

Po Bajukovih besedah bo pomembno sistemsko vprašanje zlasti zavarovanje malih km Žurnal24 main
Ministrstvo za finance (MF) še pripravlja predlog o višini cene delnice Nove Kreditne banke Maribor (NKBM), ki ga mora potrditi vlada. Kdaj bo vlada o tem odločala, na MF še niso znali odgovoriti.

Obdobje vpisa interesa za nakup delnic NKBM se je za male vlagatelje končalo minuli torek, za dobro poučene portfeljske vlagatelje pa minuli četrtek. NKBM in MF, ki vodita postopek prodaje 49-odstotnega državnega deleža v banki, sta napovedala, da bosta ceno, ki se bo gibala v cenovnem razponu med 20,50 in 27 evri, določila predvidoma v petek, a se to ni zgodilo.

Minister za finance Andrej Bajuk je na petkovi novinarski konferenci dejal, da naj bi bila končna cena znana do ponedeljka zjutraj in da se bo glede na veliko zanimanje gibala v zgornjem delu cenovnega razpona. Ob tem je povedal še, da so vsi zainteresirani skupaj izrazili interes za nakup delnic NKBM v skupni vrednosti 2,5 milijarde evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.