Magazin
24 ogledov

"Tam spodaj" čaka Avstralija

Da je za Avstralijo res vredno varčevati, je potrdila tudi anketa na naši spletn
1/14
Žurnal24 main
Veliko raziskav kaže, da bi največ Američanov in Evropejcev, ki se odpravljajo na daljše potovanje, za svoj cilj izbralo Avstralijo. Kaj najmanjšo celino dela tako privlačno?

Vozovnica za polet v Avstralijo sploh ni poceni, let iz Evrope na najmanjšo celino traja več kot dvajset ur, a dolgo trpljenje (in hujšanje denarnice) je hitro poplačano. Večina ljudi pristane v Sydneyju, ki je najbolj obiskana avstralska znamenitost. Sydneyjska operna hiša, Pristaniški most, plaža Bondi, akvarij in številne galerije so ponos večmiljonskega mesta, ki ga vsako leto obišče več kot deset milijonov ljudi – med njimi je sicer približno tri četrtine domačih gostov. Med večjimi avstralskimi mesti sta za Sydneyjem najbolj obiskana Melbourne in Brisbane, sicer pa avstralski turizem stavi na naravne lepote celine. Plaže oziroma obale, koralni grebeni (med njimi Great Barrier Reef), deževni gozdovi, puščave in avtohtono rastlinstvo ter živalstvo (posebnost so vrečarji, med katerimi sta koala in kenguru) je le nekaj čarov Avstralije.

In kaj obiskovalci Avstralije najraje počnejo? Na vrhu lestvice so uživanje v odlični hrani, nakupovanje, uživanje na plažah in "pod vodo" (potapljanje in snorkljanje) ter obiskovanje naravnih parkov, živalskih vrtov in akvarijev. Vsako leto v Avstralijo prileti tudi veliko backpackerjev oziroma "nahrbtnikarjev" – gre večinoma za mlade popotnike in zahodne Evrope (največ jih je iz Velike Britanije), ZDA in Kanade, ki ostanejo več mesecev ali še dlje in med dolgimi avstralskimi počitnicami prečešejo deželo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.