Šport > Nogomet
8 ogledov

Barić zapustil Albanijo

baric_teaser Žurnal24 main
Hrvaški strokovnjak Otto Barić, ki je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2008 vodil albansko reprezentanco, je po visokem porazu v Romuniji (1:6) odstopil s svojega položaja.
"Barić je po analizi prišel do sklepa, da ne more biti več selektor in da prekinja sodelovanje z albansko nogometno zvezo," so predstavniki albanske zveze zapisali na svoji spletni strani. Barić sicer ni bil neposredno vpleten v poraz v Bukarešti, saj je prestajal kazen, tako da je ekipo vodil njegov pomočnik Slavko Kovačić. Predsednik albanske nogometne zveze Armando Duka se je Bariću zahvalil, "ker je ustvaril novo albansko reprezentanco, ki je igrala odličen nogomet, razen ob porazih proti Belorusiji in Romuniji".

Barić je postal albanski selektor leta 2006 in bil tretji tujec na albanski klopi od leta 1990 dalje. Pred njim sta Albanijo vodila že Italijan Giuseppe Dossena in Nemec Hans-Peter Briegel. Sicer pa je Albanija v skupini G, kjer so sodelovale še Romunija, Nizozemska, Bolgarija, Belorusija, Slovenija in Luksemburg osvojila enajst točk na dvanajstih tekmah in osvojila peto mesto.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.