Šport
11 ogledov

Slovan šokiral Gorenje

Slovan je na Kodeljevem presenetil Gorenje. Žurnal24 main
Rokometaši MIK 1. lige so odigrali tekme 10. kola, ki je tudi predzadnje kolo pred zimskim premorom. Slovan je z zmago s 27:22 šokiral Gorenje. V nedeljo zmagi Preventa in Škofjeločanov.
 

MIK 1. liga, 10. kolo

Celje P. L. : J. Ormož 32:26
T. Trebnje : C. Koper 27:28
Slovan : Gorenje 27:22
G. Club : SVIŠ P. G. 35:28
Prevent : N. Gorica 39:27
Knauf
I. : Rudar 30:20

Prve tekme 10. kola so bile odigrane že v sredo, v soboto pa sta bili na sporedu še srečanji med Preventom in Novo Gorico ter Knauf Insulation in Rudarjem iz Trbovelj. Rokometaši Preventa so visoko z 39:27 premagali Novo Gorico Intra leasing . Boljši so bili že ob polčasu, ki so ga dobili s petimi goli prednosti. Doma so bili uspešni tudi Škofjeločani, ki so večino dela opravili že v prvih tridesetih minutah srečanja, ko je bilo 18:6. Drugi polčas je sicer pripadel trboveljskemu Rudarju , vendar pa več kot poraza z desetimi zadetki niso mogli doseči.

Za presenečenje kola so poskrbeli varovanci Borisa Deniča , ki so na Kodeljevem na kolena spravili drugega slovenskega predstavnika v Ligi prvakov, Gorenje iz Velenja. Odločilen je bil drugi polčas, v katerem rokometaši Slovana niso zapravili gola prednosti iz prvega dela (14:13), kot se jim je to pogosto dogajalo v preteklosti. Nasprotno. Prednost so še povišali in na koncu slavili zmago s petimi zadetki (27:22). Strelec tekme je bil s sedmimi goli še v lanski sezoni mladinski reprezentant Boris Bečirovič . In kaj to pomeni za razvrstitev na lestvici? Slovan se je povzpel na sedmo mesto, Gorenje pa je zdrsnilo na peto.

Deničevi varovanci nasprotniku niso dovolili, da se razigra v napadu. © RK Gorenje

 
V derbiju 10. kola, ki sta ga uprizorila Trimo Trebnje in Cimos Koper , so bili - kot se za derbi spodobi - le za gol uspešnejši Primorci. Minimalen zaostanek ob polčasu (13:14) so spreobrnili v minimalno zmago (27:28). Pri gostiteljih je bil z osmimi goli strelsko najbolj razpoložen Skube , pri gostiteljih pa s sedmimi Baškin .

Rokometaši Celja P. L. so očitno vendarle splavali iz krize, s katero so se ubadali v minulih dneh. Zmaga nad madžarskim Veszpremom v Ligi prvakov jim je očitno dala nov zalet. V 10. kolu državnega prvenstva so zanesljivo z 32:26 ugnali letos zelo solidni Ormož in se z deveto zmago še trdneje zasidrali na vrhu lestvice. Na celjski strani je bil z devetimi goli najbolj razpoložen Miha Gorenšek . Pri Ormožanih ni izstopal nihče. Belšak , Bezjak , Radujkovič in Čudič so dosegli po 4 gole.

Hrpeljci so pred domačimi gledalci zanesljivo z 35:28 porazili Sviš . Na strani zmagovalcev sta pet golov dosegla Koražija in Stefanič , na tekmi pa je z osmimi goli zopet blestel 21-letni Dejan Čančar , ki se je v letošnji sezoni iz Rudarja vrnil v matični klub.

Na lestvici vodijo Celjani, ki imajo 18 točk, drugi je Gold Club s 15 točkami, toliko jih ima tudi koprski Cimos na tretjem mestu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.