Za bolj kaloričen zajtrk lahko ta konec tedna pripravite okusne vaflje, ki bodo spečeni v le nekaj minutah, prste pa si boste oblizovali še ure in ure.
Za približno 16 kosov boste potrebovali naslednje:
- 150 g masla,
- 2 večji žlici medu,
- 4 jajca,
- 300 g jogurta,
- 400 g moke,
- žličko pecilnega praška,
- naribano lupinico neškropljene pomaranče,
- ščepec soli, cimeta in mletega kardamoma,
- 50 g rozin
- 50 g sesekljanih orehov,
- 200 ml jabolčnega soka,
- sladkor v prahu s cimetom za posip.
Priprava
Maslo in med stepajte 1 minuto z električnim mešalnikom na najvišnji stopnji. Ločite beljake in rumenjake.
Rumenjake in jogurt vmešajte v penasto maso. Moko zmešajte s pecilnim praškom, pomarančno lupino, soljo, začimbami, rozinami in orehi ter umešajte v testo. Na koncu dodajte še jabolčni sok.
Iz beljakov pripravite trd sneg in ga umešajte v testo.
Segrejte pekač za vaflje in jih specite drugega za drugim. Pečejo se približno 4 minute, toliko, da zlato porjavijo.
Potresite jih s cimetovim sladkorjem v prahu, lahko pa koga še bolj presenetite in vaflje obložite s sadjem, smetano, morda tudi s sladoledom, in jih prelijte s sladkim grehom.
Dober tek!