Šport > Nogomet
5 ogledov

Evropski nogomet je čist

Uefa bo letos še zaostrila nadzor nad morebitnim dopingom. Žurnal24 main
Evropska nogometna zveza Uefa je v prejšnji sezoni opravila prek 1600 testov dopinga. Pozitivni so bili zgolj trije nogometaši. V času EP 2008 bodo nadzor še poostrili.

Evropski nogomet je sorazmerno čist. Nogometna zveza Uefa sporoča, da so v sezoni 2006/07 na dopinškem testu padli trije nogometaši. Testirali so 1662 nogometašev in igralcev futsala, pri 938 so preverjali vsebnost EPA v krvi. Dva od treh grešnikov sta pred srečanjem v futsalu kadila marihuano. Azerbajdžanski nogometaš Sergej Sokolov, ki je bil na testu za vsebnost steroida betametazona pozitiven že oktobra 2006, je prejel 18-mesečno prepoved nastopanja. Testirali so 506 igralcev Lige prvakov, vsi so bili čisti. Sezono prej je Uefa našla pet grešnikov. Napovedujejo, da bo v letošnji sezoni program testiranj še obsežnejši zaradi evropskega nogometnega prvenstva v Avstriji in Švici. Vzorce krvi bodo sploh prvič v zgodovini jemali v času tako velikega nogometnega tekmovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.