Šport
11 ogledov

Murray in Gilbert nič več skupaj

Trenutno najboljši britanski teniški igralec Andy Murray se je razšel s trenerjem Bradom Gilbertom. Nad Murrayevim teniškim razvojem bo odslej stala skupina strokovnjakov, ki jih bo najel Britanec.
Andy Murray, številka 11 na svetovni jakostni lestvici se je odločil, da je po 17 mesecih sodelovanja z ameriškim strokovnjakom Bradom Gilbertom čas, da zamenja trenerja. "Čeprav sem se s poškodbami letos ukvarjal skoraj štiri mesece, sem vseeno zadovoljen z doseženim pod vodstvom Brada Gilberta. Toda napočil je čas, da naredim nov korak v karieri. Sem 11. na svetu in zdaj lahko sam plačujem trenerje. Tako bom najel skupino strokovnjakov, vsak pa bo imel posebno vlogo pri razvoju moje igre in pripravljenosti," je dejal 20-letni Murray.

Gilbert, ki je pred tem treniral tudi Andreja Agassija in Andyja Roddicka, je sicer lani prevzel tudi skrb za razvoj britanskega tenisa, ki je po odhodu Murraya, Tima Henmana in Grega Rusedskega precej stagniral, zaenkrat pa ni znano, ali bo to delo opravljal še naprej. Jasno pa je, da je Gilbert Murrayju pomagal priti v najboljšo deseterico na svetu, pod njegovim vodstvom pa je zmagal na dveh ATP turnirjih – v San Joseju in St. Peterburgu - v finalu pa je igral v Dohi in Metzu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.