Šport > Nogomet
10 ogledov

Prale gre na Kitajsko

prasnikar_cottbus4_a Žurnal24 main
Prašnikarjev Cottbus je ena izmed petih nemških ekip, ki bo na Kitajskem odigrala niz pripravljalnih tekem, ki naj bi zmanjšale zaostanek nemških klubov pri trženju v tujini.

Borussia bo igrala v Indoneziji, Arminia in Energie pa bosta po dve tekmi odigrala na Kitajskem. Sledile naj bi še tekme v ZDA. "Azija je že zdaj za nas zelo pomemben trg, zato moramo biti tudi tam aktivni. Bundesliga zdaj s trženjem v tujini zasluži le 16,5 milijona evrov, angleška premierleague pa po novi pogodbi na primer že 230 milijonov evrov," je pojasnil predstavnik nemške lige (DFL) Jörg Daubitzer.

Borussia bo 19. decembra igrala v Džakarti proti indonezijski reprezentanci, Energie Cottbus, ki ima v svojem kadru tudi Kitajca Jiayija Shaa, pa se bo 18. in 20. decembra meril s kitajsko člansko reprezentanco v Kantonu in olimpijsko izbrano vrsto v Foshanu. Te tekme bo organizirala DFL, medtem ko se je Arminia za kitajsko turnejo odločila iz lastnega interesa. Klub iz Bielefelda bo 18. decembra igral proti Wuhanu, dan pozneje pa še proti enemu kitajskemu prvoligašu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.