Šport
8 ogledov

Španski derbi Ferrerju

Rafael Nadal je dopolnil jalov izkupiček prvih nosilcev. Po prvem nosilcu Rogerj Žurnal24 main
Španski derbi na teniškem mastersu v Šanghaju je pripadel Davidu Ferrerju, ki je v treh nizih po težkem in izenačenem boju ugnal svojega rojaka Rafaela Nadala. Gasquet boljši od Đokovića.
 

Šanghaj (ATP Masters)

Zlata skupina
R. Gasquet (FRA, 8) : N. Đoković (SRB, 3) 6:4, 6:2
D. Ferrer(SPA, 6) : R. Nadal(SPA, 2) 4:6, 6:4, 6:3

Šesti nosilec David Ferrer nadaljuje z izvrstnimi predstavami. Španec je tokrat po trdem boju z drugim nosilcem Rafaelom Nadalom slavil še drugič in zdaj že lahko mirno pričakuje svojega novega nasprotnika v polfinalu. Prvi niz je pripadel mlajšemu Nadalu, oba Španca pa predvsem pri igri na svoj servis nista blestela, saj sta drug drugemu odvzela kar pet iger. V drugem delu je Ferrer zaigral še bolje in niz dobil s 6:4, v zadnjem, tretjem nizu, pa je odlični Ferrer po izidu 1:1 osvojil kar štiri igre zapored in s tem bolj ali manj odločil izid srečanja. Nadal se je z dvema zaporednima igrama sicer uspel vrniti, vseeno pa Ferrer ni dovolil velikega preobrata in na koncu zasluženo slavil. Ferrer je tako po tretjem nosilcu Novaku Đokoviću ugnal še Rafaela Nadala, za potrditev prvega mesta v zlati skupini pa ga zdaj čaka še obračun s Francozom Richardom Gasquetom . Nadal je športno priznal poraz. "Igra z veliko mero samozavesti. Odlično se giblje in posrečijo se mu prav neverjetni udarci. Nimam opravičila, nisem igral slabo, toda on je bil še boljši."

Tretjemu igralcu sveta Novaku Đokoviću so po drugem porazu vrata polfinala zaprta. Richard Gasquet je zadnji igralec, ki se je kvalificiral med osmerico, ki moči meri na sklepnem turnirju sezone. Za Srba je bil usoden Francozov udarec bekhend, za katerega prvi igralec sveta, Švicar Roger Federer , trdi, da je najboljši na svetu.


Richard Gasquet je na prvi tekmi ugnal Srba Novaka Đokovića. © AFP

 

Gasquet je Đokovića muk odrešil v vsega 85 minutah. Osmi nosilec je v prvem nizu dvakrat odvzel servis nasprotniku in povedel s 4:1 ter prvi niz na koncu dobil s 6:4. V drugem je bil Francozov bekhend še bolj uničujoč, Đoković pa na mreži povsem razglašen in brez rešitev. Srb je v navalih jeze metal lopar ob tla in brcal žogice med občinstvo. Odločilni "brejk" je Gasquetu uspel v peti igri drugega niza, ko je z udarcem bekhend Đokovića še enkrat ujel nepripravljenega. Gasquet po tesnem porazu v treh nizih proti drugemu nosilcu, Špancu Rafaelu Nadalu, še ostaja v igri za polfinale.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.