Šport > Nogomet
8 ogledov

Sevilla se pobira iz krize

Christian Poulsen se veseli zadetka proti Valencii. Žurnal24 main
V najzanimivejšem srečanju 9. kola Premiere Division je Sevilla pred domačimi gledalci brez težav premagala Valencio s 3:0.

Srečanje se je začelo po željah nogometašev Seville, ki so povedli že v 10. minuti. Luis Fabiano je v kazenskem prostoru našel Frederica Kanouteja, ki je z bližine zadel mrežo Tima Hildebranda. V 2. polčasu je v 73. minuti vodstvo podvojil Christian Paulsen, ki je zadel po diagonalnem strelu z leve strani. Za popolnoma miren zaključek srečanja in četrto prvenstveno zmago Seville v sezoni pa je bil v 86. minuti natančen Luis Fabiano. Manuel Jimenez je tako uspešno debitiral na klopi Seville, kjer je dobil priložnost po odhodu Juandeja Ramosa k Tottenhamu. Na nasprotni strani pa je Valencia doživela drugi zaporedni poraz. Med tednom je klonila proti Rosenborgu v Ligi prvakov. Netopirje že v sredo čaka nova težka preizkušnja, ko bodo na Mestalli gostili prvake iz Madrida.


Boj Ruuda van Nistelrooya z vratarjem Deportiva © AFP

 
Oba španska velikana – Real Madrid in Barcelona – sta v devetem nastopu dosegla zmagi. Beli balet je po zaostanku z 0:1 ob koncu uspel preobrat in je pred domačimi gladalci odpravil Deportivo s 3:1. Gostje so povedli v 2. minuti, ko je bil natančen Xisco. Real je odgovoril v 8. minuti, ko je bil z 11-metrovke natančen Ruud van Nistelrooy. V nadaljevanju 1. dela so prvaki iz prestolnice igrali slabo. Trener Bernd Schuster je zato v 2. delu v igro poslal Raula, ki je v 79. minuti odločil zmagovalca. Nove tri točke je potrdil Robinho. Po tekmi je Wesley Sneijder je pogumno napovedal, kaj pričakuje skozi letošnjo sezono : "Ne igramo dobro, a zmagujemo in smo na vrhu. Predstavljajte si, kaj bo šele, ko bomo začeli igrati dobro." Tudi večni tekmeci Madridčanov – nogometaši Barcelone – so uspešno preskočili nasprotnika. Na Camp Nouu je "padla" Almeria z 2:0. V 1. polčasu je svoj četrti zadetek v Primeri Division dosegel Thierry Henry, v 2. delu pa je zmago Blaugrane z 11-metrovke potrdil rezervist Lionel Messi, ki je zamenjal Ronaldinha.


Tudi Villarrealu je spodrsnilo. © AFP

 
Med vodilnimi ekipami je ob Valencii tokrat spodrsnilo tudi Villarrealu , ki je klonil na gostovanju pri Zaragozi kar s 4:1. Med bolj razburljivimi srečanji kola pa velja izpostaviti remi (2:2) na Mallorci , kjer je gostoval Espanyol . Gostitelji so povedli, a so se že v 26. minuti znašli v zaostanku, ko je z 11-metrovke zadel Raul Tamudo. Za delitev točk je po odmoru v 69. minuti z izjemno posamično akcijo poskrbel Daniel Guiza. Slovenski reprezentant Branko Ilič znova ni bil v kadru Betisa na gostovanju v Bilbau. Na lestvici ima Real 22 točk, najbližja zasledovalka Barcelona je pri 20-ih. Na mestih, ki ob koncu leta prinašajo kvalifikacije za Ligo prvakov, pa sta trenutno Villarreal in Valencia z 18 točkami.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.