Šport > Košarka
12 ogledov

Žreb olimpijskih kvalifikacij 31. januarja

pipan_igralci_main_AFP Žurnal24 main
Mednarodna košarkarska zveza (FIBA) bo skupaj z grško košarkarsko zvezo gostila moški kvalifikacijski turnir za olimpijske igre v Pekingu.
FIBA bo žreb skupin opravila 31. januarja v Atenah, tekme pa bo med 14. in 20. julijem gostila športna dvorana OAKA v predelu Maroussi, ki sprejme 18.000 gledalcev.

Za olimpijski turnir, ki bo v Pekingu potekal med 10. in 24. avgustom 2008, si je vozovnico že zagotovilo devet reprezentanc. To so Angola, Argentina, Avstralija, Kitajska, Iran, Litva, Rusija, Španija in ZDA. Za preostala tri mesta, ki še vodijo na OI, se bodo pomerile ekipe Kameruna, Zelenortskih otokov, Portorika, Brazilije, Kanade, Libanona, Koreje, Grčije, Nemčije, Hrvaške, Slovenije in Nove Zelandije. Omenjena dvanajsterica bo razdeljena v tri skupine. Prva in druga reprezentanca iz vsake skupine se bosta uvrstili v četrtfinale, oba zmagovalca polfinala si bosta zagotovila olimpijski turnir, o tretjem potniku pa bo odločala tekma med obema polfinalnima poražencema.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.