Šport > Nogomet
9 ogledov

Liverpool da, Roma ne

Ali sta Hicks in Gillett dobila ponudbo, ki je ne bosta mogla zavrniti? Žurnal24 main
Ameriški bogataš in lastnik angleškega nogometnega moštva Liverpool Tom Hicks je že zanikal kakršnokoli zanimanje za italijanskega prvoligaša Romo.

V ponedeljek so se pojavile govorice, da naj bi se neznani ameriški vlagatelj zanimal za vlaganje svojega denarja v italijanski nogometni klub Roma. Seveda so mediji začeli ugibati, kdo bi to lahko bil. Prišli so do sklepa, da je najresnejši kandidat za kaj takega lahko samo Tom Hicks, sicer solastnik angleškega premierligaša Liverpool.

Liverpoolova predstavnica za stike z javnostjo je vse govorice že zanikala in poudarila, da je vse skupaj laž. Italijanski časopis Gazzetta dello Sport je medtem že zapisal, da se ameriški poslovnež ne zanima za nakup, vendar pa naj bi bili v igri za prevzem Rome trije ali štirje za zdaj še neznani vlagatelji.

Sicer pa so pravila o lastništvu evropskih nogometnih moštev zelo stroga. Uefa zato ne dovoli, da bi lahko imel en sam človek v lasti dve ali več moštev, ki tekmujejo v istem tekmovanju. V tem primeru Hicks nikakor ne bi mogel prevzeti italijanskega prvoligaša, saj tako Roma kot Liverpool letos igrata v Ligi prvakov.

Hicks, ki ima že dlje v lasti hokejsko ekipo Dallas Stars in bejzbolsko ekipo Texas Rangers, se je februarja letos odločil, da skupaj z Georgeem Gillettom kupi Liverpool. Za ta nakup sta morala odšteti kar 340 milijonov dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.