Magazin > Lepota & telo
35 ogledov

Naj vas diete zvezdnic ne zavedejo

Katie Holmes si je postavo izklesala s strogo dieto in tekom. Žurnal24 main
Kako in koliko kilogramov so po porodu izgubile hollywoodske zvezdnice, ste že spoznali, zdaj pa so na vrsti dejstva, ki diete slavnih zavračajo. Zakaj? So te res tako nezdrave?

Zvezdnice po porodu izgubljajo kilograme kot po tekočem traku. To jim uspeva predvsem s strogimi dietami in veliko telesne dejavnosti pod nadzorom osebnega trenerja.

So diete slavnih zdrave?
Nutricisti in zdravniki so glede diet slavnih strinjajo. Hitro hujšanje ni dobro niti za mater niti za novorojenčka. Ženske, ki dojijo, potrebujejo veliko hranljivih snovi, vitaminov, mineralov in tudi maščob, saj le tako lahko otroku zagotovijo kakovostno mleko. Hitre diete pa telesu odvzamejo prav te nujno potrebne snovi. Pri tem pa nikakor ne smemo pozabiti na telo, ki po porodu doživi velik šok in si opomore šele po dveh ali treh mesecih. Ko si telo opomore, so vidni že prvi rezultati, ki jih lahko dosežete tudi brez hitrih diet.

Kaj o tem menijo osebni trenerji?
Zvezdnice po porodu s telesno dejavnostjo zelo pretiravajo: Jennifer Lopez vsako jutro telovadi tri ure brez prestanka, Kate Hudson je že takoj po porodu šestkrat na teden po tri ure dvigovala uteži, se ukvarjala z jogo, hitro hojo in pilatesom, Katie Holmes pa se je odvečnih maščob rešila s tekom. Čeprav vse zvednice telovadijo pod nadzorom osebnih trenerjev, pa imajo ti o takšnem načinu izgubljanja kilogramov drugačno mnenje. Pretirano telesno dejavnost imajo za nenormalno in nezdravo, saj lahko pripelje do nezaželenih posledic ali celo zasvojenosti.

 

Preberite še:

Pa zvezde res shujšajo le ob pomoči diete in telovadbe?
Seveda ne. Ker hollywoodske mame stremijo k popolnosti, so za izklesano postavo pripravljene narediti vse. Liposukcija in estetska operacija trebuha sta tako že sestavni del njihovega poroda. Dodatni operaciji zdravniki zvezdnicam opravijo kar takoj po porodu s carskim rezom. Zdravo ali ne, zvezdnice se za to odločijo zaradi nenehnega izpostavljanja fotografskim objektivom in kritikom, ki komaj čakajo, kdaj jih bodo ovekovečili z malo odvečne maščobe. Pa je to resnica ali zgolj priročen izgovor? Presodite sami.

Če vas o škodljivosti hitrih zvezdniških poporodnih diet nismo prepričali, imejte v mislih stavek: "Kadar kaj odvzamete sebi, odvzamete tudi svojemu dojenčku."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.