Šport
1 ogledov

Zmagi Jesenic in Olimpije

Zanimivih dvobojev na večnih derbijih nikoli ne manjka. Žurnal24 main
V 26. kolu avstrijske hokejske lige Ebel sta slovenska predstavnika, Acroni Jesenice in ZM Olimpija, dosegla zmagi. Žrtvi Innsbruck in Gradec.
 

Liga Ebel, 26. kolo

ZM Olimpija : Gradec 5:3
Linz : Alba Volan 2:1
A. Jesenice : Innsbruck 3:2

Nekaj več gledalcev kot na zadnjih tekmah, k temu je precej prispeval prost vstop na zahodno tribuno, je kot kaže spodbudno delovalo na hokejiste Olimpije . Začetek tekme je bil za ekipo, ki je po uspehu na derbiju z Jeseničani izgubila trikrat zapored, sicer klasičen: hitro so prejeli gol, Gradčani so bili uspešni že po nekaj sekundah z igralcem več. A nato se je večji del prve tretjine igralo po ljubljanskih notah. Domači so hitro izenačili, zadel je Kevin Mitchell , manj kot minuto pozneje pa so tudi povedli, ko je Žiga Pavlin z močnim strelom presenetil vratarja Clausa Dalpiaza. V deseti minuti so domači vodili s 3:1, natančen je bil Kenny Corupe . Domača ekipa je dober vtis iz prvega dela, ko so imeli še nekaj lepih priložnosti, samostojen prodor je zapravil tudi Petrilainen, pokvarili ob drugem golu gostov, ko so pred vrati povsem pozabili na Andreasa Kleinheinza in Alex Westlund je moral po plošček v svojo mrežo.

Druga tretjina je imela za domače dva dela. V prvem so se morali predvsem braniti, saj so zapored sedali na kazensko klop, gostje pa so imeli tudi skoraj dve minuti na ledu dva igralca več. V obdobju igre 5-3 je Gradčanom tudi uspelo izenačiti, za 3:3 je poskrbel Tommy Jacobssen . Do konca so zeleno-beli le strnili vrste in dosegli še dva gola. Pri četrtem ljubljanskem zadetku je z nerodnim posredovanjem pomagal tudi vratar Dalpiaz, pri petem pa je po močnem strelu Roberta Ciglenečkega Egon Murič le še spremenil smer ploščku in pred zadnjimi 20 minutami domačim zagotovil dva gola naskokal, prednost pa so Ljubljančani brez večjih težav tudi zadržali.

Bogata izbira za Collinsa
Jeseniški trener Kim Collins je bil pred tekmo prvič v sezoni v dilemi, kateremu igralcu bo namenil počitek, kajti na ponedeljkovem treningu je imel na voljo vse igralce, potem ko se je Gregor Polončič vrnil iz bolniške postelje, Damjan Dervarič pa je bil prav tako nared po mesecu odsotnosti, ko je na tekmi proti Salzburgu utrpel pretres možganov. Zato so v garderobi ostali Marjan Manfreda, Aleš Remar in Mitja Sotlar. V vrata gostov se je po poškodbi vrnil Seamus Kotyk.

Robert Kristan © SPS

 
Po prvem sodniškem metu so gostje zelo hitro prišli do prve priložnosti, ki se je ponudila Tomažu Razingarju, a je bil domači vratar Robert Kristan zanesljiv, tako kot tudi celo prvo tretjino, kljub številnim strelom tekmecev. A tudi domači napadalci pri strelih niso zaostajali, vendar se tudi mreža gostov ni zatresla, neodločen rezultat prvega dela pa je bil kar pravičen, saj sta bili moštvi po strelih (15:14 za Acroni) zelo izenačeni. Nadaljevanje v drugem delu je postreglo s taktičnim bojem, oboji pa so igrali zelo previdno, brez nepotrebnih napak v obrambi, kjer sta svoje dodajala še oba vratarja. Tako domači kakor tudi gostje so bili nemočni ob številčni prednosti, a le do 37. minute, ko je jeseniško četo ob igralcu več v vodstvo popeljal Conny Strömberg .

Železarji so zadnjo tretjino začeli z igralcem manj, a so svojo letošnjo "specialiteto" spet kronali z zadetkom, za katerega je po lepi akciji Mitje Robarja in Polončiča končal Jurij Goličič za mirno nadaljevanje. Vendar se gostje s Tirolskega niso predali, novega zaleta jim je dal zadetek Craiga Darbyja , a je Goličič gostitelje po imenitni podaji Strömberga vnovič popeljal na +2. Vendar tekma še zdaleč ni bila odločena, gostje so pritisnili, štiri minute pred koncem prišli vnovič le na gol zaostanka, kar je napovedovalo zanimiv razplet, toda Železarji so vzdržali vse pritiske. Gostom ni šlo tudi brez Kotyka, zadnji pisk sirene pa je naznanil, da so hokejisti Acronija zabeležili še 18. zmago in se učvrstili na svojem mestu na lestvici tik pod vrhom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.