Svet
3 ogledov

Rudd predstavil novo avstralsko vlado

Minister za okolje je postal nekdanji pevec rock skupine Midnight Oil Peter Garr Žurnal24 main
Novoizvoljeni avstralski premier Kevin Rudd je predstavil svoj kabinet. Namestnica premierja bo prvič doslej postala ženska, Julia Gillard, ki je sicer ena od rekordnih sedmih ministric v Ruddovi vladi.

Novi kabinet bo uradno zaprisegel v ponedeljek.

Rudd je poudaril, da predstavlja njegova ekipa novo in močno vodstvo za Avstralijo, še posebej pri ključnih temah, kot so izobraževanje, gospodarska moč, zaposlovanje in podnebne spremembe. "Izvoljen sem bil za predsednika vlade te države. Moja naloga je, da predstavim najboljšo ekipo, ki bo vodila državo, in to sem tudi storil," je poudaril vodja laburistov, poročajo tuje agencije.

Ruddova laburistična stranka se je po enajstih letih v opoziciji na čelo vlade znova povzpela po sobotnih parlamentarnih volitvah. S tem se je končalo obdobje konservativne liberalno-nacionalne vlade Johna Howarda. Howardovi liberalci so danes že izvolili svojega novega vodjo. Od zdaj jih bo vodil nekdanji obrambni minister Brendan Nelson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.