Šport > Nogomet
16 ogledov

V Južnoafriški republiki bodo spet gradili

FIFA je občutno povečala nagradni sklad za SP 2010 v JAR. (Foto: AFP) Žurnal24 main
Potem ko so zaradi stavke gradbenih delavcev za deset dni zastala dela na stadionih v Južnoafriški republiki, prizorišču nogometnega SP 2010, so stavkajoči dosegli dogovor za konec stavke.

Potem ko so zaradi stavke gradbenih delavcev za deset dni zastala dela na stadionih v Južnoafriški republiki, kjer bodo leta 2010 gostili svetovno nogometno prvenstvo, so stavkajoči v ponedeljek dosegli dogovor za konec stavke. Na stadionu v Durbanu, kjer so zadnjič delali 7. novembra, bodo v torek spet pognali stroje.

 

Olajšanje za prireditelje

Konec tedna bo prav v Durbanu potekal žreb skupin, kar bo tudi prvo dejanje največjega nogometnega dogodka na svetu.

Delavci so zahtevali boljše plače in izboljšanje varnostnih razmer na deloviščih. Največji sindikat gradbenih delavcev je z oblastmi v Durbanu sklenil dogovor, da bodo delavci poleg plač dobili še bonus v višini 900 dolarjev, del katerega bodo izplačali že decembra, preostanek pa maja prihodnje leto. Ob tem pa bodo na gradbiščih zagotovili tudi navzočnost zdravstvenih delavcev.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.