Šport > Nogomet
5 ogledov

Žal mu je za božjo roko

Legendarni Anglež Bobby Robson je zaradi podobnih potez, kot je bila Maradonina, Žurnal24 main
Legendarnega argentinskega nogometaša Diega Armanda Maradono je v pogovoru za britanski tabloid Sun le malce zapekla vest. Kontroverzni nogometni virtuoz se je namreč Angležem v svojem slogu opravičil za "božjo roko".
 
 

Če bi lahko čas zavrtel nazaj, bi ga in bi se opravičil. Toda gol je gol.

Diego Armando Maradona

 
Diego Armando Maradona je bil junak četrtfinalne tekme na svetovnem prvenstvu leta 1986 proti Angliji , ko je dosegel oba gola za zmago z 2:1 in tako svoji Argentini priigral polfinale, Anglijo pa predčasno poslal s turnirja.

 
 

Če se ne bi nikoli dotaknil kokaina, bi bil vsaj trikrat boljši.

Diego Armando Maradona

 
Oba zadetka, ki ju je Maradona dosegel na tej tekmi, sta se zapisala v zgodovino: drugi kot ena od največjih mojstrovin vseh časov, saj je preigral praktično pol angleške ekipe in na koncu še vratarja, prvi pa kot največja prevara v nogometni zgodovini. Mali Argentinec je namreč angleškega vratarja Petra Shiltona premagal z roko, pozneje znano tudi kot "božjo roko".

 
 

Beckham ne spada v skupino superiornih igralcev. Po svetu igra na stotine Beckhamov.

Diego Armando Maradona

 
"Če bi lahko čas zavrtel nazaj, bi ga in bi se opravičil. Toda gol je gol. Argentina je bila svetovni prvak, jaz pa najboljši nogometaš na svetu. Ne morem spremeniti zgodovine. Vse, kar lahko storim, je, da grem naprej," je dejal zdaj 47-letni Argentinec, ki je pozornost v javnosti najprej vzbujal s svojimi nogometnimi veščinami, pozneje pa z zasvojenostjo z drogami. "Če se ne bi nikoli dotaknil kokaina, bi bil vsaj trikrat boljši, kot sem bil," je neskromno dodal za mnoge še vedno najboljši nogometaš v zgodovini.

Maradona se v pogovoru ni mogel ogniti niti najbolj znanemu angleškemu nogometašu Davidu Beckhamu , ki je zanj zgolj dober nogometaš. "Nič več, nič manj. Ni pa izjemen nogometaš. Beckham ne spada v skupino superiornih igralcev. Po svetu igra na stotine Beckhamov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.