Šport
12 ogledov

Razočaranje deskarjev

Rok Flander bo razočaran, če se iz Južne Koreje ne bo vrnil vsaj z eno kolajno. Action Images
Slovenski deskarji na snegu na tekmi svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu Rok Flander, Rok Marguč in Žan Košir niso upravičili visokih pričakovanj.
Rok Flander, Rok Marguč in Žan Košir so se sicer uvrstili v finale, a 13., 15. in 16. mesto na tekmi svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu v italijanskem Limone Piemontu niso na ravni njihovega slovesa. Predvsem to velja za svetovnega prvaka Flandra, ki pa ima za slabši dosežek opravičilo v težavah z opremo. Jernej Demšar je zasedel 21. mesto, Izidor Šušteršič je bil diskvalificiran, edina slovenska predstavnica Glorija Kotnik pa se je uvrstila na 26. mesto.

"Danes sem imel veliko smole. Že zjutraj v kvalifikacijah sem se boril sam s seboj, saj se nisem ujel s snežno podlago. V zadnjih 14 dnevih sem treniral v Rusiji, kjer so bile razmere idealne, povsem drugačne kot tu. V Italiji je bila tri dni odjuga, danes ponoči pa hud mraz, tako da smo praktično vozili po ledu. Ko sem se začel navajati na razmere, pa so prišle še težave z opremo," je bil po tekmi razočaran Flander.

Pri moških je zmagal 22-letni Avstrijec Manuel Veith, kar je njegova prva zmaga v svetovnem pokalu, pred Švedom Danielom Bivesonom in Kandčanom Matthewom Morisonom, pri ženskah pa Avstrijka Heidi Neururer pred Rusinjo Tatjano Tudigeševo in Italijanko Carmen Ranigler.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.