Šport
15 ogledov

Med nesmrtne še Messier

Mark Messier si je v dolgoletni hokejski karieri prislužil mesto v dvorani slavn Žurnal24 main
Hokejska dvorana slavnih je bogatejša za še eno znano ime. Med nesmrtne je zdaj vstopil še legenda lige NHL Mark Messier. Kanadčan je v ameriški ligi igral kar 25 let.
 

Mark Messier

Kanadčan se je upokojil januarja 2006. Za ogled njegove zadnje tekme so cene vstopnic dosegle tudi neverjetno mejo 30.000 dolarjev.

Legendarni kanadski hokejist Mark Messier je danes postal član severnoameriške hokejske dvorane slavnih. Šestinštiridesetletni Messier, ki je v 25-letni karieri igral za klube Edmonton Oilers, New York Rangers in Vancouver Canucks, je osvojil kar šest Stanleyjevih pokalov: pet z Edmontonom in enega z newyorškimi Rangerji.

Ob Messierju, ki je s 1887 točkami (694 golov in 1193 podaj) drugi na večni lestvici lige NHL, so v dvorano slavnih vstopili še Ron Francis, ki je dvakrat osvojil naslov prvaka v ligi NHL in igral za moštva Hartford Whalers, Pittsburgh Penguins, Carolina Hurricanes in Toronto Maple Leafs, Scott Stevens (Washington Capitals, St. Louis Blues, New Jersey Devils), znan po svojih izjemnih naletih in odlični igri v obrambi, in Al MacInnis (Calgary Flames, St. Louis Blues), ki je imel nekdaj najmočnejši strel iz zapestja v ligi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.