Šport > Moto športi
8 ogledov

V sezoni 2008 Rosberg in Nakajima

Nico Rosberg meni, da je lahko hitrejši od Michaela Schumacherja. (Foto: Getty I Žurnal24 main
Moštvo Formule 1 Williams je sporočilo, da bosta njihova dirkača v svetovnem prvenstvu elitnega avtomobilističnega športa v sezoni 2008 Nemec Nico Rosberg in Japonec Kazuki Nakajima.
Nico Rosberg je z moštvom sodeloval že v zadnjih dveh sezonah, 22-letni Nakajima pa je nekdanji Williamso v testni voznik, ki je na zadnji dirki sezone 2007 v Braziliji prvič sedel za volan bolida tudi na dirki. "Vesel sem, da lahko potrdim Nica Rosberga kot našega voznika tudi v tretjem letu zapored. Dokazal je, da je izvrsten in si zasluži podporo. Ob njem bo še Kazuki, ki je moštvo navdušil v sezoni 2007. Ima pravi pristop in razvil se bo v dobrega voznika Formule 1, mi pa mu bomo na tej poti pomagali z vsemi sredstvi," je na moštveni spletni strani ob potrditvi dirkaškega para za naslednje leto dejal vodja moštva Frank Williams .

Kazuki Nakajima © Getty Images

 
Nakajima je za Williams v letošnjem letu prevozil 7000 testnih kilometrov, sodeloval pa je tudi v seriji GP2 in japonski Formuli 3. Njegov oče je Satoru Nakajima , v 90. letih najboljši japonski dirkač v Formuli 1. Williamsovo sporočilo o dirkaški ekipi pa pomeni tudi konec ugibanj o tem, ali se bo mladi Nemec preselil k McLarnu . V ekipi Rona Dennisa namreč iščejo zamenjavo za nekdanjega svetovnega prvaka Fernanda Alonsa , s katerim so po številnih nesporazumih v tej sezoni nedavno predčasno prekinili pogodbo, Rosberg pa je bil eden od najbolj "vročih" kandidatov, tudi zaradi motornega opremljevalca ekipe, nemškega Mercedesa .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.