Šport > Nogomet
18 ogledov

Milan drugi finalist

AC Milan Cafu Carlos Tevez Žurnal24 main
Nogometaši italijanskega Milana so se uvrstili v veliki finale klubskega svetovnega prvenstva. V polfinalu so z 1:0 premagali japonsko moštvo Urawa Red Diamonds.
 

Svetovno klubsko prvenstvo, polfinale

Milan : Urawa 1:0

V deželi vzhajajočega sonca ni bilo presenečenja, v veliki finale klubskega svetovnega prvenstva sta se po pričakovanju uvrstila južnoameriški in evropski nogometni velikan Boca Juniors in AC Milan. Ekipa iz Buenos Airesa si je finalno vozovnico priigrala v sredo, ko je v prvem polfinalnem obračunu v Tokiu premagala tunizijsko moštvo Etoile du Sahel z 1:0, danes pa je vajo ponovil še aktualni prvak evropske lige prvakov po zmagi nad Urawo. Strelec zmagovitega gola je bil nizozemski igralec sredine igrišča v majici lombardijskega moštva Clarence Seedorf v 68. minuti.

Italijansko moštvo je v prvem polčasu "razorožilo" japonsko s kratkimi podajami z enim dotikom, najlepše priložnosti za zadetek pa so zamudili Andrea Pirlo, Massimo Abrosini in Seedorf. Prvi je zapretil iz prostega strela, drugi po kotu z glavo, močan strel Nizozemca pa je japonski vratar Rjota Cuzuki zaustavil s skrajnimi močmi.

V začetku drugega polčasa je Seedorf zapretil iz voleja, edino pravo priložnost pa so si gostitelji priigrali prek brazilskega nogometaša Washingtona, a je bil njegov rojak na italijanskih vratih Dida na pravem mestu. Moštvo iz Milana je zmagovito "pičilo" v 68. minuti: levji delež je naredil Kaka, ki je lepo podal do Seedorfa, ta pa je s sedmih metrov dosegel zmagoviti gol.

Italijanska ekipa je nazadnje na klubskem svetovnem prvenstvu slavila pred davnimi 17 leti, ko je premagala paragvajsko Olimpio s 3:0, v nedeljo pa se bo v velikem finalu pomerila z Boco Juniors - njenim "rabljem" iz leta 2003. "Nedeljski finalni dvoboj ne bi primerjal z našo medsebojno tekmo pred štirimi leti, tedaj sta obe ekipi nastopili v drugačnih zasedbah. Tekma bo težka, a upam na našo zmago," je po polfinalni zmagi nad Urawo dejal Seedorf.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.