Šport
5 ogledov

Brez gola, brez zmage

Anže Kopitar Jesenice Olimpija Žurnal24 main
Anže Kopitar je z Los Angeles Kingsi gostoval pri Dallas Starsih in vnovčil nov poraz. Kralji niso dosegli niti častnega zadetka, tako da tudi Kopitar v svojo statistiko ni mogel vpisati novih točk.
 

Liga NHL

Dallas : Los Angeles 3:0
NY Rangers : NY Islanders 1:2
Washington : Florida 3:4
Atlanta : Tampa Bay 4:3*
Montreal : Ottawa 2:4
St. Louis : Nashville 2:1
* po podaljšku

Los Angeles Kingsom ni uspelo ponoviti tekme izpred desetih dni, ko so prav proti Dallasu v zadnji tretjini nadoknadili zaostanek štirih golov. Tokrat se to ni ponovilo. Igralci Dallasa so dolgo trli odpor žilavih Kraljev in prvi zadetek dosegli šele ob koncu druge tretjine, ko je zadel Steve Ott. Starsi pa v zadnji tretjini tokrat niso popuščali, ritem so še stopnjevali in v 13. minuti je vodstvo na 2:0 povišal Niklas Hagman. Zgolj dve minuti kasneje je Jere Lehtinen izkoristil igro z igralcem več in postavil končni rezultat 3:0 za Dallas.

Kralji našega Anžeta Kopitarja torej niso dosegli niti častnega zadetka, tako da tudi "Kopi“ ni imel možnosti, da bi dosegel nove točke, čeprav je v slabih dvajsetih minutah igre dvakrat sprožil strel proti vratom Mikea Smitha. "Soigralcev ni bilo treba niti spominjati na tekmo ipred desetih dni. Vsi smo si jo zapomnili in smo tokrat želeli odigrati dobro tekmo proti Kingsom,“ je povedal strelec prvega zadetka Steve Ott, s katerim se je strinjal tudi Hagman: "V zadnji tretjini smo igrali res dobro, kar je bilo lepo videti, še posebej če se spomnimo zadnje tekme s Kingsi."
Mogoče so Kralji potihoma računali na to, da bi se po minimalnem zaostanku lahko z le enim zadetkom v zadnji tretjini še vrnili v igro, vendar jim tokrat tak podvig ni uspel. "Ne moremo se vedno zanašati, da nam lahko kaj takega uspe. Z enim zadetkom bi bili spet v igri, vendar ne moremo pričakovati zmage, če prejmemo potem dva gola na tak način,“ je povedal naš predstavnik Anže Kopitar.

V šestih odigranih tekmah so bili domači polovično uspešni, doma sta poleg Dallasa slavili še moštvi St. Louisa in Atlante, ki je Tampo Bay premagala šele po podaljških. Domačinom pa so dan zagrenili NY Islandersi, Florida in Ottawa.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.