Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Mehičan noče v Hollywood

Majhen in suh, a popolnoma nepozaben v hektični in kruti Pasji ljubezni ter v Ja Žurnal24 main
Gael Garcia Bernal je zadnja leta prvo ime vse bolj gledane in pretresljive mehiške kinematografije. Vztrajno ga vabijo v Hollywood, a Mehičan trmasto vztraja, da ga Kalifornija ne mika.

Zvezdnik filmov Jaz pa tebi mamo, Pasja ljubezen, Motoristov dnevnik (v njem je stopil v čevlje mladega Ernesta Guevare), Babilon in Slaba vzgoja je na filmskem festivalu v brazilskem Sao Paolu novinarjem povedal: "Da bi delal v Hollywoodu? Ne! Najbliže, kar sem prišel Hollywoodu, je bila Tijuana. In res je zelo blizu – samo tri ure stran." A Tijuana je še vedno v Mehiki, on pa še vedno najraje dela z latinskoameriškimi režiserji.

Odvisnost od ljubezni
Bernal, ki bo 30. novembra praznoval šele 29. rojstni dan, v Braziliji predstavlja dramo El Pasado (Preteklost) argentinskega režiserja Hectorja Babenca (leta 1985 se je podpisal pod Poljub ženske pajka). Lepi Gael je v Preteklosti odigral prevajalca Riminija, ki se po dvanajstih letih razide s svojo ženo. "Rdeča nit filma je nekaj zelo značilnega za naš čas. Kaj se zgodi s parom, ki se skrega in razide, a odvisnost od ljubezni ne izgine?" je povzel Babenco. Zgodba je postavljena v Buenos Aires, Riminiju, ki začne izgubljati spomin, pa nekdanja žena odpelje sina.

Bernal sicer trenutno z brazilskim režiserjem Fernandom Meirellesom snema dramo Blindness. Scenarij je nastal po pretresljivem romanu Esej o slepoti portugalskega nobelovca Joseja Saramaga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.