Šport > Košarka
8 ogledov

Rekordna zmaga Toronta

Andrea Bargnani AI Žurnal24 main
Košarkarji Toronta so se v ligi NBA znesli nad Washingtonom. Za visoko zmago s 122:83 sta najbolj zaslužna Andrea Bargnani, 19 točk, in Chris Bosh, 16 točk. Rašo Nesterović jih je dodal devet.
 

Liga NBA

Orlando : Miami Heat 107:91
Philadelphia : Milwaukee 112:69
Toronto
: Washington 122:83
New Orleans : Golden State 103:116
Minnesota
: Chicago 83:67
Memphis : Denver 102:106
Portland : Cleveland 83:84
Utah
: New York 100:89
Sacramento
: Charlotte 105:91
LA Clippers
: Atlanta 95:88

Toronto je izenačil najvišjo zmago v zgodovini kluba. Za 39 točk je 12. aprila leta 2002 padla le še Atlanta (112:73). "Izprašili so nam riti," je po tekmi povedal branilec Washingtona DeShawn Stevenson . Poleg Andree Bargnania in Chrisa Bosha so več kot 10 točk dosegli še Anthony Parker (15), Juan Dixon (12), Carlos Delfino (11) in Španec José Calderon , ki je ob 11 točkah zbral še 11 podaj. Toronto se je hitro maščeval za poraz dan prej, ko so bili Čarovniki boljši in zmagali s 108:104.

"Po torkovem porazu smo bili besni. Tokrat smo igrali bolj odločno in agresivno, nasprotniku pa nismo nikoli dovolili, da se vrne v igro,"
je bil po visoki zmagi zadovoljen Calderon. Toronto, ki je doma slavil že šesto zaporedno zmago, je odlično zadeval mete za tri točke (13 od 18 poskusov). Že ob polčasu so Raptorsi vodili za 20, nasprotniku, ki je v zadnjih 10 srečanjih zmagal sedemkrat, pa niti v enem trenutku niso dovolili, da ogrozi zmago. Prvi Washingtonu, ki je že drugič zaporedoma igral brez poškodovanega Carona Butlerja , se je s 16 točkami najbolj izkazal DeShawn Stevenson, Roger Mason jih je s klopi dodal 14.


Mike Bibby iz tekme v tekmo Benu Udrihu "ukrade" več minut. © Action Images

 
Sacramento Bena Udriha , ki po prihodu Mika Bibbyja tekme začenja s klopi, je s 105:91 premagal nekdanje moštvo Primoža Brezca Charlotte Bobcats . Udrih je v 15 minutah dosegel štiri točke in imel še dva skoka ter podajo. Bibby je ob sedmih podajah v statistiko vpisal še 10 točk, najbolj zaslužen za zmago pa je trojček Kevin Martin , Ron Artest in Brad Miller , ki je skupaj dosegel 65 točk.

Visoko nad tekmeci pa je znova "letel" najboljši posameznik prvenstva LeBron James . Prvi strelec lige (povprečje 29,9 točke na tekmo) je popeljal Cleveland do pete zaporedne zmage na gostovanjih in trinajste v zadnjih šestnajstih tekmah. Predstavo za sladokusce je kronal s 37 točkami, od tega 17 v zadnji četrtini, 14 skoki ter zmagovitim košem po prodoru vsega 0,3 sekunde pred iztekom časa. Njegov soigralec Zydrunas Ilgauskas je po tekmi povedal, da je bil LeBron James zelo jezen nase, ko ga je domači igralec Joel Przybilla dvakrat z blokado zaustavil na poti do koša. "Prišel je na klop in se silno jezil nase. Zamrmral je nekaj v slogu: boste že videli," je dejal Ilgauskas.

James je svojo predstavo začel v zadnji četrtini. Dosegel je le dve točki manj kot celotna ekipa Portlanda, zaporedoma pa je zadel tri trojke, ki so pomenile izenačenje rezultata slabi dve minuti in pol pred koncem. James je po koncu dejal: "Ne vem točno, kdaj se je zgodil ključni trenutek tekme. Vem le, da smo ujeli pravi val in na njem odjadrali do nove zmage."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.