Šport
4 ogledov

Znani potniki za Östersund

Klemen Bauer bo glavni adut slovenske biatlonske reprezentance. Žurnal24 main
Zbor za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije je potrdil člane reprezentanc za nastope na članskem svetovnem prvenstvu v februarju, ki bo v Östersundu na Švedskem.

Zbor za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije je ta teden dokončno potrdil člane reprezentanc za nastope na članskem svetovnem prvenstvu v februarju v Östersundu na Švedskem in za mladinsko svetovno prvenstvo v nemškem Ruhpoldingu. Ženska in moška članska vrsta se je v četrtek že vrnila na prizorišče zadnjega svetovnega pokala v Anterselvo na Južnem Tirolskem, kjer bodo opravili še sklepne priprave pred nastopi na Švedskem. V Italijo so odpotovali Teja Gregorin, Dijana Ravnikar, Andreja Mali, Klemen Bauer, Gregor Brvar, Peter Dokl in Vasja Rupnik. Z njimi zaradi znanih težav z ramo ni potovala Tadeja Brankovič-Likozar, ki še vedno išče prave možnosti zdravljenja.

"Popoldan smo imeli tudi prvi trening z dekleti na snegu. Najprej bomo opravili nekaj osnovnih aerobnih treningov, nato pa bomo do konca pripravljalnega obdobja stopnjevali tempo. Posvetili se bomo tudi streljanju pod obremenitvijo, kjer imamo pri nekaterih tekmovalkah še nekaj rezerve. Zadnje dni imamo v načrtu izvedbo pregledne tekme, če se nam bodo želele pridružiti še kakšne druge reprezentance. Upamo, da se nam bo na treningu sposobna pridružiti tudi Tadeja, vendar je vse odvisno od jutrišnjega pregleda pri nemškem zdravniku," je iz Italije sporočil trener ženskega dela reprezentance Tomaš Kos.

Ob dobrem teku in streljanju je Teja Gregorin sposobna poseči med deset. © Boštjan Tacol

 


"Tukaj je prekrasno vreme in treniramo po načrtih. S fanti smo opravili kompleksen trening, servisna ekipa pa se je posvečala pripravam smuči. Zadali smo si težak in naporen trening, da bi bili zares dobro pripravljeni pred nastopi v Östersundu, čeprav bodo temu vrhuncu sledila še tri prizorišča svetovnega pokala, ki jih bo potrebno zdržati. Z nami so tukaj še Kanadčani, Ukrajinci, Belorusi, Latvijci, italijanska ženska ekipa in tudi Norvežana Halvard Hanevold in Ole Einar Bjoerndalen sta si izbrala Anterselvo za priprave pred svetovnim prvenstvom," je razložil moški Uroš Velepec .

V petek pa so na Bavarsko odpotovali mladinci z vodjo Robertom Sitarjem in trenerjem Matjažem Curkom , ter pomočnikoma Matejem Kordežem in Robertom Gasserjem . Za njih bo naslednji teden predstavljal najpomembnejše nastope v letošnji zimski sezoni. Tekme mladinskega svetovnega prvenstva bodo na sporedu od sobote, 26. januarja do nedelje, 2. februarja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.