Šport
5 ogledov

Brez Černica in Ostapenka

Trener ACH Volleyja Dragutin Baltić Žurnal24 main
V sredo ob 20.15 bo v Tivoliju gostovala ena najboljših odbojkarskih ekip na svetu - moskovski Dinamo. Ruse, ki bodo nastopili brez Ostapenka in zamejskega Slovenca Černica, bodo gostili odbojkarji ACH Volleyja v okviru petega kola Lige prvakov.
Za Ruse le trening
“Tekma je bolj pomembna za blejsko ekipo, ki se bori za drugo mesto v skupini, medtem ko bo za nas služila bolj za pripravo na nadaljevanje ruskega prvenstva,” je dan pred tekmo dejal trener Dinama Daniele Bagnoli .  Italijanski strokovnjak je zatrdil, da je Matej Černic poškodovan in s tem ovrgel namigovanja, da gre pri njem za nezadovoljstvo in morebitno predčasno prekinitev pogodbe. “Černic si je kot italijanski reprezentant poškodoval koleno na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Izmirju. Bolečine so bile hude in niti trenirati ni mogel, zato je namesto v Slovenijo že odpotoval domov. Računati ne moremo niti na Ostapenka, zato bodo več priložnosti dobili drugi,“ je še dejal Bagnoli.

Matija Pleško se vrača po poškodbi. © Saša Despot

 
Baltić zadovoljen
V slovenskem taboru se zavedajo moči tekmeca, a sta tako trener Dragutin Baltić kot kapetan moštva Matija Pleško napovedala, da se v naprej ne bodo predali. “Rusi so profesionalci, igrajo za denar in jasno je, da bodo garali na vso moč, ne glede na to, da so si že zagotovili napredovanje,” je dejal Baltić, ki je še izpostavil dobro razpoloženje v ekipi. "Trenutno je stanje precej boljše kot pred mesecem. Po skoraj dveh mesecih se je po poškodbi vrnil Pleško, žal pa se je poškodoval Rok Satler. Ne vemo še ali bo lahko nastopil,“ je stanje v ekipi opisal Baltić. "Čeprav se dobro počutim, posledice poškodbe še niso povsem odpravljene. Odbojkarsko sem nazadoval, a če me trener potrebuje, bom poskušal pomagati," pa v svoje trenutne zmožnosti ni povsem prepričan Pleško .

Bagnoli najbolj ceni Urnauta
Na vprašanje, kako ocenjuje slovenskega tekmeca Bagnioli ni skoparil s pohvalami. "Prvič sem v Sloveniji in slovensko odbojko sem šele začel spoznavati. Z lansko zmago v pokalu Top Teams so opozorili nase, Evropa jih je spoznala. Gre za zelo dobro ekipo, ki je odlično organizirana in uigrana. Njihov trener opravlja odlično delo. So predvsem moštvo, imajo pa tudi nekaj odličnih posameznikov. Predvsem sem navdušen nad Tinetom Urnautom, ki je kljub svoji mladosti odličen napadalec."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.