Magazin
18 ogledov

Impreza STi in evo X iz oči v oči

Impreza (levo) je za malenkost ugnala lancerja. Žurnal24 main
Japonski novinarji niso dolgo čakali in so že postavili drugega ob drugega obe novi kamikazi - subaru imprezo STI WRX in mitshubishi lancerja evo X.

Oba novinca sta se po zavitem dirkališču Tsukuba pri Tokiu podila ves popoldan, na koncu pa je najboljši rezultat kroga postavila impreza ter v osmih dosedanjih poskusih že četrtič zapored premagala velikega rivala.

Najboljši čas impreze WRX STI je bil 1:05,95, medtem ko je lancer evolution X najhitrejši krog prevozil v 1:06,46.

Tako so se izpolnili napovedi tistih, ki poznajo obisti obeh avtomobilov, in ki so trdili, da postavitev motorja v lancerju bolj proti konici avtomobila negativno vpliva na lego v ovinkih, medtem ko sta imprezi hitrejše rezanje zavojev omogočili daljša medosna razdalja in dvojno vpetje zadnjega vzmetenja.

Kljub temu, da gre za povsem sveža avtomobila, pa niti impreza niti lancer nista dosegla časov svojih predhodnikov na isti progi. Evo je tako najboljši čas s 1:04,69 postavil leta 1998, medtem ko je impreza najboljšši čas v medsebojnih dvobojih sploh s 1:04,17 postavila pred dvema letoma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.