Magazin
21 ogledov

Trabantova vrnitev

Nemci nameravajo oživeti še eno legendo. Žurnal24 main
Na krilih retro revolucije, na katerih s prihodom novega hrošča leti avtomobilski svet, Nemci hitijo pri oživitvi legende vzhodnonemške avtoindustrije.

Študija trabanta bo prvič prikazana na avtosejmu v Frankfurtu. Po izrednem uspehu na lanskoletnem frankfurtskem avtomobilskem salonu, ki ga je bila deležna maketa novega trabanta v merilu 1:10, je izzvala neverjeten odziv javnosti. Specializirano nemško podjetje za izdelavo avtomobilskih miniatur Herpa Miniaturmodelle GmbH začenja projekt konceptnega vozila.

Za razvoj študije je zadolženo podjetje Indikar, pričakuje pa se, da bo avtomobil v naravni velikost nared že letos. Po vzoru reinkarniranih legend, kot je fiat 500, bo od prvotnega modela prevzel le vizualno identiteto in ime, medtem ko bo tehnologija prilagojena evropskim standardom. Gre za petvratni hatchback v nebeško modri barvi z belo streho.

Šef podjetja Indikar Ronald Gerschewski je medijem potrdil idejo o razvoju avtomobila: "To bo preprost in poceni avtomobil, ki bo zadovoljil vse varnostne in ekološke standarde. NewTrabi bo izpolnjeval vsa pričakovanja ljubiteljev legendarnega avtomobila, ki ga bosta odlikovali šarmantnost in privlačnost."

Roland je nekaj besed namenil tudi ceni: "Cena bo odvisna od naklade, pričakujemo pa, da ne bo presegla deset tisoč evrov." Dodajmo še, da je podjetje Indikar v Wilkau-Hasslau, nedaleč stran od Zwickaua, kjer so od leta 1957 do 1991 proizvedli več kot tri milijone trabantov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.