Šport
9 ogledov

Krimovke klonile na Kodeljevem

oder_sps_main Žurnal24 main
Rokometašice Krima so na prvi četrtfinalni tekmi pokala pokalnih zmagovalk pred domačimi navijači na Kodeljevem klonile proti Romunkam iz Brasova s 27:29.
 

PPZ, četrtfinale (Ž), 1. tekma

Krim M. : Rulmentul-Urban Brasov 27:29

Rokometašice Krima so imele v prvem polčasu prve četrtfinalne tekme pokala pokalnih zmagovalk mnogo težav tako v obrambi kot v napadu. Vodile so le na začetku tekme z 1:0, v prvo vodstvo pa so rokometašice romunske ekipe Rulmentul-Urban iz Brasova prišle v četrti minuti tekme. Nerazpoloženo Sergejo Stefanišin je kmalu v vratih zamenjala mlada 18-letna Amra Pandžič . Vodstvo gostij je naraščalo iz napada v napad, najvišje v prvem polčasu pa so si priigrale pri izidu 11:5. Edina, ki je vzdrževala stik z razpoloženimi Romunkami je bila povratnica po štirimesečnem okrevanju po poškodbi Rusinja Ljudmila Bodnieva , ki je zadela v prvem napadu po vstopu v igro. V prvih tridesetih minutah je romunsko vratarko ugnala štirikrat. Proti koncu polčasa so bile varovanke Bojana Čotarja nekoliko uspešnejše, saj so zaostanek znižale na dva zadetka. Tik pred sodniškim žvižgom je Tanja Oder zadela četrto sedemmetrovko za Krim in postavila izid 13:15. Kako razglašeno so Krimovke igrale v prvih tridesetih minutah srečanja na Kodeljevem, pove tudi statistika. Njihov napad je bil le 35 odstoten, izgubile pa so tudi enajst žog.


Ljudmila Bodnjeva se je uspešno vrnila po poškodbi. © SPS

 
Popolnoma drugačno igro so Ljubljančanke pokazale na začetku drugega polčasa. Z delnim izidom 5:0 so v 33. minuti prišle do izenačenja na tekmi. V drugo vodstvo na tekmi s 16:15 pa je Krim popeljala Hrvatica Dijana Golubić . Nadaljevanje srečanja je bilo zelo izenačeno, saj so bile enkrat v vodstvu Ljubljančanke, drugič pa Romunke. V 50. minuti so si Romunke spet uspele priigrati vodstvo z dvema zadetkoma prednosti, le nekaj minut kasneje pa je bila prednost Romunk znova tri zadetke. Krimovke so v zadnjih minutah tekme sicer poizkušale zmanjšati zaostanek, vendar pa so bile gostje premočne. Sedemmetrovko, ki sta jo sodnika dosodila v korist gostij dve sekundi pred koncem srečanja, je ljubljanska vratarka Amra Pandžič ubranila in postavila končni izid srečanja 29:27 v korist Brasova.

"Odločilno je bilo to, da smo si nabrali zaostanek 5:11, sicer bi verjetno zmagali. Zunanja linija takrat ni igrala tako, kot smo se dogovorili. Sicer pa smo v napadu odigrali kar solidno, saj smo prihajali do strelov, a vendarle je bilo preveč zgrešenih 'zicerjev'. Obramba je bila na trenutke dobra, toda njihovim zunanjim igralkam smo dovolili tudi gole z desetih, enajstih metrov. Gostje so odigrale toliko, kot so sposobne, menim pa, da je pred povratno tekmo še vse odprto. To je pač šport in vedno moraš verjeti v uspeh in biti optimističen," je po tekmi dejal trener Krima Čotar .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.